Afbeelding
Foto: Lucinda van der Steege

Laat je verrassen door Zalk en Kamperveen in het licht!

Algemeen

REGIO - Tijdens de donkere dagen voor kerst zetten Streekbelangen Kamperveen, Dorpsbelangen Zalk en IJsseldelta Boert Bewust samen Zalk en Kamperveen in het licht. Op 14, 15 en 16 december 2023 kan vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur een route worden gereden langs prachtig verlichte, historische boerderijen en woonhuizen. Bekijk Zalk eens op een andere manier, in het donker met de monumentale korenmolen De Valk uit 1860 als stralend verlicht middelpunt. Maar ook Kamperveen, met z’n boerderijen worden op een verrassende manier uitgelicht tijdens Zalk en Kamperveen in het licht.


Samen met de bewoners zetten Streekbelangen Kamperveen, Dorpsbelangen Zalk en IJsseldelta Boert Bewust Zalk en Kamperveen in het licht. De route van circa 30 kilometer wordt gereden langs prachtig verlichte historische boerderijen, woonhuizen, landbouwwerktuigen, windmolens en landschapselementen. Tijdens de route kun je een bezoekje brengen aan de molen en molenwinkel van Zalk.
Je kunt een rondje over het erf rijden bij een loonbedrijf en geitenboerderij, of een kijkje in de stal nemen. Bij de kerk op Kamperveen kun je opwarmen bij de vuurkorf met warme chocomelk.

De eenrichtingsroute kan overal worden gestart en kan eenvoudig worden gereden via de routebordjes die langs de weg staan maar ook via het speciale routekaartje wat te vinden is op de website. Zalk en Kamperveen in het licht bekijk je vanuit de eigen auto.

Alle informatie over Zalk en Kamperveen in het licht is te vinden op: www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten


Deze verlichte boerderijenroute wordt mede georganiseerd door IJsseldelta Boert Bewust.
Boert Bewust werkt aan verbindingen tussen boeren en tuinders en de samenleving. Contact zoeken als agrariërs met hun omgeving zorgt voor een goed gesprek, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel. Boeren en tuinders met dit Boert Bewust label, zorgen voor extra’s op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Bijvoorbeeld fruitbomen planten, bloemenmengsels langs maisland strooien voor vogels en insecten. Zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en een goede relatie met de samenleving. Kortom ze boeren bewust.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40