Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Basisschoolleerlingen strijden tegen elkaar in GEObattle van het CCC

Algemeen

ZWOLLE - Vijftig basisschoolleerlingen van acht basisscholen uit Zwolle, Dalfsen en Oldebroek namen woensdag deel aan de GEObattle op het Carolus Clusius College. De leerlingen gingen aan de slag met aardrijkskundige vraagstukken, waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerken en doortastendheid centraal stonden. De winnaar van de battles was team 1 van basisschool Het Saffier uit Zwolle, de winnaar van de ontwerpwedstrijd was team 3 van basisschool Westwijs.

De GEObattle bestond uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestond uit vijf GEObattles. Hierbij gingen de teams aan de slag met vijf aardrijkskundige opdrachten. Het doel was om zoveel mogelijk punten te scoren. Het was een spannende strijd. De leerlingen moesten onder andere vlaggen van landen herkennen, van foto’s bepalen in welk land deze waren gemaakt, Daarnaast moesten de leerlingen met behulp van de atlas bepaalde vragen zo snel mogelijk gaan beantwoorden. Ook was er een battle georganiseerd door het Waterschap Drents Overijsselse Delta, waarbij de vragen uiteraard gingen over welke taken een waterschap heeft. De teams hebben alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk punten te behalen.

Het tweede onderdeel was een ontwerpwedstrijd. Leerlingen moesten een tiny house ontwerpen dat kon drijven op het water. Daarbij moest gelet worden op veiligheid, aandacht voor het milieu, duurzaamheid en de mogelijkheid om daar goed te kunnen wonen.Aan de jury, die bestond uit twee medewerkers van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, die de opdracht hadden ontworpen, moesten de teams hun gemaakte keuzes uitleggen. Vervolgens maakten ze in een uur tijd een maquette van hun tiny house. Diverse groepen hadden een zeer creatief en origineel tiny house ontworpen, wat het erg lastig maakte voor de jury. Uiteindelijk won team 3 basisschool Westwijs de ontwerpwedstrijd.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 12 uur geleden