Een van de stadswandelingen voert langs aartsengel Michaël.
Een van de stadswandelingen voert langs aartsengel Michaël.

Gratis half uurtje wandelen met gids bij start stadswandelseizoen

Algemeen

ZWOLLE - De (thema)stadswandeling naar keuze ging zaterdag 23 maart niet door vanwege het slechte weer, maar zaterdag 6 april is er een herkansing. Die dag is de start van het Zwolse stadswandelseizoen.

Tussen 11.00 en 13.30 uur is er die dag ieder kwartier een ‘teaserwandelingen’ waar mensen gratis in mee mogen lopen. Dit zijn wandelingen van een half uurtje uur met verschillende thema’s. De wandelingen zijn gericht op het beléven van de Zwolse geschiedenis. Met verhalen, humor en (veel) kennis van zaken leiden de gidsen de wandelaars door de binnenstad.
Er worden meerdere korte themawandelingen aangeboden met onderwerpen als Hanze, Moderne Devotie, gezondheid en ziekte, de Tweede Wereldoorlog, vrouwen en meer.

Wandelaars kunnen zaterdag ook meer van de teaserwandelingen meelopen. Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen naar het Zwolse Balletjeshuis op het Grote Kerkplein gaan en aansluiten. Lang wachten is er niet bij, zodra er genoeg mensen zijn om een groepje te vormen gaan één of meer gidsen weer op pad.

Stadsrondleidingen Zwolle is de grootste aanbieder van stadswandelingen in Zwolle. In 2019 leidden we zo’n 8000 mensen rond door de binnenstad. De gidsen zijn opgeleid in de traditie van het oude VVV. De basis van iedere stadswandeling wordt gevormd door de historische kennis van Zwolle. Daarnaast behoren humor, empathie en flexibiliteit ook tot de ‘gereedschappen’ van een goede gids. 

Meer informatie staat op www.stadswandelingzwolle.nl.