Zwollenaar loopt marathon in Uganda om kinderen in armoede te ondersteunen

· leestijd 2 minuten Cultuur


Gert Versteeg, afkomstig uit Zwolle gaat in mei 2017 in Uganda een marathon lopen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. Gert is deel van een groep van tachtig mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de mannenbeweging De 4e Musketier. Alle deelnemers proberen €10.000 aan sponsorgeld op te halen. De fondsen gaan naar moeders, baby’s en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

Gert: “De visie en werkwijze van Compassion spreekt mij enorm aan, omdat het voor ons, rijke Westerlingen, een mooie en relatief eenvoudige manier is om iets concreets tegen armoede te doen door ons te verbinden aan een kind. Juist nu, als kersverse vader, besef ik mij hoe kwetsbaar kinderen zijn, en hoe belangrijk het is dat ze voldoende zorg en liefde krijgen. Ik wil een stem zijn voor kinderen in uitzichtloze situaties. De Muskathlon is een grote uitdaging voor mij, zowel mentaal als fysiek. Het wordt een zware marathon in Uganda, met een veel warmer klimaat en veel hoogtemeters. Mentaal is het zwaar, omdat het mij dwingt om na te denken over rijkdom en armoede. Deze thema's raken mij. Door de Muskathlon kan ik dit handen en voeten geven. Geweldig dat ik mij met zoveel lopers en fietsers mag inzetten voor mensen in armoede. Samen gaan we voor een opbrengst van €800.000, en daarmee kunnen we veel kinderen, moeders en baby’s helpen.”

Uganda

De Muskathlon wordt georganiseerd door de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in Uganda. De 4e Musketier heeft Uganda als bestemming gekozen, vanwege het vele onrecht dat mensen wordt aangedaan en de extreme armoede waarin mensen leven. Er heerst corruptie, de buitenlandse schuld is erg hoog en veel mensen in het land hebben te kampen met ondervoeding, malaria en aids. Daarnaast is er een extreem hoge kindersterfte. De 4e Musketier wil, in samenwerking met Compassion, de mensen in Uganda steunen via deze mooie uitdaging.

Gert: “Met behulp van de Muskathlon kunnen wij met alle deelnemers en sponsors een grote bijdrage kunnen leveren. Samen kunnen we het verschil maken in de levens van veel kinderen. Daar wil ik mij voor inzetten.”

Sponsordoel

Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby’s in Uganda. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

48uur Escape Challenge

Om geld in te zamelen organiseer ik met een mede Muskathleet nog een laatste grote actie: de 48uur Escape Challenge. In het weekend van 31 maart tot 1 april verhuren wij 48 uur achter elkaar een escaperoom in Utrecht. De gehele opbrengst is voor Compassion. Via het veilingsysteem op de website kunnen mensen zelf bepalen voor welk bedrag en op welk tijdstip ze de escaperoom willen spelen. Zie www.48uurescape.nl voor meer informatie.

Wil je Gert Versteeg, of beter gezegd, kinderen in Uganda steunen, kijk dan op:
https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1365/gert-versteeg.html. Hier vind je zijn motivatie en hoe je Gert kunt sponsoren.

Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen gisteren
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52