Afbeelding

Zaterdag 17 juni Zwols Animatie Film Festival in Goudsteeg21

· leestijd 1 minuut Cultuur

Na twee jaar van het Zwolse cultuurpodium te zijn weggeweest is er, zaterdag 17 juni, weer een Zwols Animatie Film Festival! Hiermee sluit Zwolle aan bij de animatie filmfestivals in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het Zwols Animatie Film Festival zal ’s middags en ’s avonds in Goudsteeg21 animatiefilms vertonen van filmmakers in opleiding en profs. Er zijn hiervoor vier blokken samengesteld met elk vijftig minuten aan animatiefilms, geschikt voor jong en oud.

Een belangrijke stap in de animatie filmwereld!
Zwolle kent dankzij Artez, Deltion, Landstede en Cibap goede opleidingen voor studenten die het filmanimatievak willen leren. Het Zwols Animatie Film Festival toont door deze studenten gemaakte producties. En daar zitten echte pronkstukjes bij! Daarnaast vinden profs het een eer om op het festival in Zwolle hun werk te laten zien. Dit deelnemeraanbod leidt tot belangrijke contacten tussen alle makers en helpt hen een netwerk opbouwen hetgeen voor het vak echt nodig is! Animatie is namelijk een kunstvorm waar meerdere disciplines ongekend in tezamen komen, zoals beeld, geluid, verhaal, techniek, compositie, kleurgebruik en beweging. Nederland kent bekende animatoren en er is voldoende aanwas die een belofte inhoudt voor de toekomst, mits zij de kans en waardering krijgen die zij nodig hebben en verdienen. Het Zwols Animatie Film Festival is een stap om hen naar een hoger niveau te brengen!

Festivalinformatie
In Goudsteeg21 wordt begonnen om 14.00 en 21.00 uur en zullen de eerste twee filmblokken in de avond een herhaling zijn van de middag. De entree bedraagt 5 euro voor de middag of de avond en een dagkaart kost 7,50 euro. Daarnaast zijn er op kleine schermen in Kunstruimte Het Langhuis films uit China te zien.

Vrijdag 16 juni zullen op het Deltion tussen 10.00 en 16.00 uur de films worden vertoond en beoordeeld door een jury, waarna de uitreikingen van de Awards plaats zullen vinden.

Meer informatie
Zwols Animatie Film Festival: www.zaffestival.nl / www.facebook.com/ZAFFestival/
Goudsteeg21: www.goudsteeg21.nl

Afbeelding
Celstraf voor Zwollenaar die 4,5 jaar lang kinderporno verspreidde Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Scania gaat in Zwolle omvangrijke nieuwbouw realiseren voor een multifunctionele vestiging Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meander Bigband laat New York het Wilhelmus zingen Algemeen 20 uur geleden