Afbeelding
MARMERMIJN Films

Zwols filmcollectief met korte film ‘Inbreuk’ op weg naar Parijs, na winnen 48 hour film project Leeuwarden

· leestijd 1 minuut Cultuur

Afgelopen zaterdag (11 november 2017) is de korte film ‘Inbreuk’ uit Zwolle uitgeroepen als BEST FILM (van totaal 26 inzendingen) op het 48 Hour Film Project in Leeuwarden tijdens het Noordelijk Film Festival. Hierdoor zal deze film als Nederlandse afvaardiging mee doen aan het internationaal filmfestival ‘Filmapalooza’ in Parijs (maart 2018). Verder heeft Zwollenaar Karlijn Koel de award gewonnen voor BEST ACTRESS. De awards voor beste script en beste acteur waren tevens voor de film uit Zwolle en hebben zij 7 nominaties mogen ontvangen.

Inbreuk de Film
De korte film ‘Inbreuk’ gaat over twee inbrekers die een huis binnen sluipen om hun grootste verlangen terug te stelen. Het is een actie/ komedie film met een duur van 7 minuten met originele muziek van Manglemoose. De film zal na de screening op Filmapalooza in Parijs, toegankelijk zijn voor het brede publiek.

Commentaar Jury - film algemeen
(Anielle Webster, Niels Bourgonje en Paul Bontenbal)
Een op alle vlakken onderhoudende, goed gemaakte, stijlvaste film, goed gespeeld door leuke cast met oog voor detail. De hele film klopt.’
‘Mooi gebruik van de genre-elementen tot een rond, fris en grappig verhaal.’
‘Strakke regie met goede komedie timing.’
‘Camerawerk is mooi en verzorgd en versterken het verhaal, versterken zonder af te leiden.’

MARMERMIJN Films
Het collectief ‘MARMERMIJN Films’ bestaat pas een half jaar en ‘Inbreuk’ is hun debuutfilm. Karlijn Koel als actrice, Ferdi Çelik als producent (beide uit Zwolle) en Tim Zweistra als regisseur (Groningen) zijn de initiatiefnemers en kernleden van het collectief. De rest van de crewleden zijn gevraagd om voor dit project mee te doen. De ambitie van het collectief is om vaker films te gaan maken, zowel shorts als feature films.

De film is mede mogelijk gemaakt door het Zwolse bedrijfsleven met o.a. Storm in Recruitment, FabriekFanatiek, Everyday Bread and Coffee en Happen Zwolle.

Het Zwolse filmavontuur op de voet volgen naar Parijs? Ga dan naar www.facebook.com/inbreukdefilm

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42