Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolle Unlimited geeft de stad twee weken vol festivals

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Het is een bizar jaar geweest, maar de festivalorganisatie van Zwolle Unlimited heeft er het maximale uitgehaald en doet dat begin juli weer. Precies op de dag dat er van het kabinet weer evenementen gehouden mogen worden, luidt Zwolle Unlimited twee weken vol festivalplezier in.

Zwolle Unlimited is het afgelopen jaar van festival omgebouwd tot festivalparaplu die steeds meer in de regio gaat opereren. Eronder vallen vier festivals voor verschillende doelgroepen: volwassenen, kinderen en jongeren. In een mix van live en online, audiotours en spel kan het publiek begin juli twee weken ongebreideld plezier maken. Alle evenementen worden gehouden volgens de geldende corona-maatregelen.

Audiotours

Bijzonder is de toevoeging van een serie documentaire, cultuur-historische audiotours in Zwolle en in de Regio Zwolle. Deze blijven langere tijd beschikbaar en zijn op elke gewenste tijd te lopen, fietsen of rijden met behulp van een smartphone. Er is een audioroute over de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, over Krishnamurti in Ommen, over de historie van Elburg en over toegankelijk Zwolle speciaal voor mensen met een beperking. Ook komt er een audiokunstroute in Zwolle en een audiomonumentenroute. Verder worden de al ontwikkelde audiotours Van Opgezwolle tot nu en Langs de oevers van de Aa weer opgepakt. De audiotours komen gefaseerd beschikbaar vanaf 1 juli. Eveneens bijzonder is de toevoeging van online voorstellingen en talkshows met bekende schrijvers en verhalenvertellers uit Nederland en het buitenland vanuit de livestreamstudio die nabij het festivalterrein ligt.

Tickets

Alle informatie is toegankelijk via de site van Festivalparaplu Zwolle Unlimited. De ticketverkoop verloopt ook centraal via de site www.zwolleunlimited.nl.

Festivals

Tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival op 1 en 8 juli worden theatrale en muzikale voorstellingen getoond die zijn gemaakt in de winter maar door de lockdown verplaatst. Te zien zijn Bovenste Knoopje Open, Theater Nora, Milo, Zussen Van der Vegt, Robin Scherpen en The Ones.

Festival Het Tussenland is actief van 2 tot en met 7 juli en van 9 tot en met 13 juli. Het betreft een (inter)nationale programmering van storytelling, literatuur, circustheater, singer-songwriters en rootsmuziek. Te zien en te beleven zijn liveshows, online voorstellingen, talkshows en audiotours. Optredens zijn er van André Manuel, Florian Wolff, Banda Matatu, Cené Hale, Simon Keats, Franklin D. Jones, Mareike Tiede, Stephanie Struijk + Pierre et les Optimistes, Mats Rehnman, Malina en Christian, Fred Goverde, Sjoerd Kuyper, Roel Spanjers, Son de Aqui, Blaas of Glory, Tjitske Jansen, Jan Henk de Groot en Mima’s Chio Manush trio. Er zijn audiotours in Zwolle, Ommen, Flevoland, Elburg en Frederiksoord.

Speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar uit Zwolle en ommelanden is er op 3 en 4 juli Festival Nemia. Dit is tot stand gekomen met de creatiekracht van 35 jongeren van Onderwijsroute &Jij (openbaar onderwijs Zwolle). Jut en Jul, Theatergroep Nooitgedacht, Dirk Scheele en Hippe Gasten werken er aan mee.

YEZZ, op 8 juli, is een inspirerende, energieke avond met urban spel en sport voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. De avond is georganiseerd in samenwerking met Festival Woest en Kunstkracht en staat onder de bezielende leiding van Benno Hübner.        
        

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 13 uur geleden