Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vuurvogel begint jubeljaar met campagne voor kinderen

Cultuur

ZWOLLE – Alle jeugdorkesten van de Vuurvogel beginnen op dinsdag 24 augustus weer met hun repetities. Dit seizoen wordt volgens artistiek leider Albert Dam extra bijzonder omdat de Vuurvogel twintig jaar bestaat. 

Om dit vierde lustrum te vieren zijn er dit seizoen meerdere activiteiten, waaronder de concerttournee naar Italië in de zomer van 2022. De Jonge Vuurvogel – het voorbereidend orkest van het Jeugdsymfonieorkest – begint het seizoen met de campagne ‘Ben JIJ klaar voor de start?’ Hierbij worden muzikale kinderen in de leeftijd van acht tot veertien jaar uitgenodigd om dit schooljaar samen goed te beginnen. 

Verbinding

“Omdat ‘muziek verbindt’ is er voor deze gelegenheid gekozen om de Jonge Vuurvogel bij de start open te stellen voor alle kinderen die een strijk-, blaas- of slaginstrument bespelen”, meldt Dam. “Verbinding en saamhorigheid zijn naast speelplezier en kwaliteit de belangrijkste pijlers van het vrolijkste jeugdorkest uit Zwolle.”

Meespelen

Na dinsdag 24 augustus zijn er nog drie dinsdagen gepland om samen muziek te maken. Met vier meespeelrepetities kunnen kinderen tevens vrijblijvend oordelen of de Jonge Vuurvogel bij hen past. Hierna staat het de kinderen vrij om al dan niet te blijven meespelen bij de Jonge Vuurvogel.

De Jonge Vuurvogel is het voorbereidend orkest van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel dat eveneens weer gaat beginnen op 24 augustus. De jeugdorkesten staan onder leiding van respectievelijk Vincent Pollemans en Albert Dam en gaan dit seizoen hun twintigste levensjaar in. De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in het Meander College in de Aa-landen. Aanmelden voor de meespeelrepetities kan via aanmelden@vuurvogeljeugdorkest.nl.