Zwolse docenten maken satirisch lied over prins Bernhard jr.

Cultuur

ZWOLLE – De Zwolse muziekdocenten Albert Dam en Geert Broeren, alias DamBorough, hebben een satirisch lied gemaakt over prins Bernhard jr.: ‘Prins Krent’.

“In al het geweld rondom de drukte in Zandvoort mogen we prins Bernhard natuurlijk niet vergeten”, aldus het duo. “Het evenement waar artiesten worden gevraagd gratis spelen en biertjes duur worden betaald, oogst veel lof maar ook veel kritiek. De hele situatie rondom de mensenmassa’s irriteert de cultuursector des te meer. Dit smeekt om een reactie uit de sector, maar deze bleef tot nu toe uit.”

Protestlied

Nadat een oud-leerling via social media vond dat de docenten wel weer eens een (protest)liedje konden maken, hebben zij dit vervolgens met een bliksemactie gerealiseerd. Dam bespeelt alle instrumenten en de tekst is van Broeren. Beide heren tekenen voor de vocalen en de clip.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16