Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse theaters nodigt 750 Zwollenaren uit

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE – “Theater maakt gelukkig”, weet Zwolse theaters. Daarom nodigt ze 750 Zwollenaren uit om (opnieuw) naar het theater te komen.

Zwolse theaters wil zoveel mogelijk inwoners podiumkunsten laten ontdekken. Helemaal nu de deuren van de theaters weer volledig geopend zijn en er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met maatregelen en beperkingen.

Uitnodiging
Zwolse theaters is de afgelopen jaren gesteund door onder meer de gemeente Zwolle en wil op deze manier iets terug doen voor de stad. Het theater stelt daarom 750 kaarten beschikbaar voor inwoners uit of werkenden in gemeente Zwolle en iedereen die betrokken is bij deze regio. “Wij weten dat theater gelukkig maakt. Vooral in deze tijd is het ontzettend belangrijk om podiumkunsten toegankelijk te maken voor iedereen. Door deze uitnodiging hopen wij dat Zwollenaren de weg naar het theater gaan ontdekken of opnieuw weten te vinden”, aldus Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters.

Selectie
Op www.zwolsetheaters.nl/nodiguit staat tot de zomer iedere maand een selectie aan voorstellingen klaar om uit te kiezen. Het aanbod is breed en voor ieder wat wils. Men heeft de keuze uit bijvoorbeeld Amélie de Musical, 538 Die Verrückte stunde of Roel van Velzen. Tot het eind van de maand kan het publiek zich kosteloos aanmelden via het online formulier. Zuidema hoopt dat melders juist een ander nomineren: “We willen Zwollenaren motiveren om anderen aan te dragen. Van uw buren, voetbalteam tot een collega; met wie wilt u het theater ontdekken?”

De kaarten worden willekeurig verdeeld onder alle inzendingen. De eerste week van de maand maakt Zwolse theaters de genodigden bekend en worden de kaarten toegestuurd.