Afbeelding
Foto: Coen Bouwstra

Atelierhouders DOAS gooien hun ateliers weer open

Cultuur

ZWOLLE - Voor het eerst sinds corona is er op zaterdag 19 maart van 11.00 tot 16.00 uur weer een atelierverkoopdag in De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 in Assendorp onder het motto ‘DOAS Toont’. 

Na ruim twee jaar gaat de bezem door de lokalen en heten de atelierhouders bezoekers weer welkom in hun mooie gebouw. Er is nieuw werk te zien en te koop in de ateliers en in de gangen op de begane grond en op de eerste verdieping. De atelierhouders zijn zelf aanwezig voor een toelichting, er zijn muziekoptredens en de toegang is gratis.

Divers

Schilders, meubelmakers, keramisten, illustratoren, zangers, dansers en meer; de groep van 25 atelierhouders in DOAS is divers en daarmee ook hun diensten, producten en kunst. Doordat er de afgelopen twee jaar noodgedwongen geen toegang was voor publiek, is nu veel nieuw werk te zien en te koop. Want er is wel stevig doorgewerkt.

Koffie

Bezoekers zijn van harte welkom om rond te kijken, vragen te stellen, te luisteren en te kijken naar de optredens, zich in te schrijven voor workshops en lessen, een afspraak te maken om een opdracht te bespreken, een authentiek werk aan te schaffen of gewoon een praatje te maken. Er is koffie, thee en lekkers in de hal te koop en er is Pakje Kunst. De atelierhouders adviseren vroeg te kome en vrienden mee te nemen.