Afbeelding
Foto: Stefan Lucassen

Vrouwenkamerkoor Hera zingt in Academiehuis Grote Kerk

Cultuur

ZWOLLE - Onder de noemer Bespiegeling geeft Vrouwenkamerkoor Hera op zaterdag 2 april om 20.12 uur een concert in Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. Het programma bestaat uit koormuziek van Scandinavische, Nederlandse en Vlaamse componisten.

De muziek wordt ondersteund door teksten die Gerrit Schaafsma schreef tijdens de Coronalockdown van 2020-2021. Hans Tijssen schrijft voor dit concept de verbindende compositie tussen tekst en muziek, terwijl theatermaakster Emma Berentsen het concept ‘ontmoeten’ en het regieadvies voor haar rekening neemt. De geschoolde zangeressen van Hera staan onder leiding van dirigent en artistiek leider Raghna Wissink. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.kamerkoorhera.nl

Juryrapport

Het Zwolse ensemble wordt in 2019 opgericht door dirigente Raghna Wissink. Met het veelstemmige, a capella debuutprogramma ‘Fear Thou Not’ wint het vrouwenkoor net voor corona het Vocaal Festival te Utrecht. Uit het juryrapport: ‘Wat een prachtig ensemble met interessant repertoire, een uitstekende focus van de koorleden en een fijne muzikale benadering’.

Thematiek

De programmering van Hera kenmerkt zich dooreen conceptmatige aanpak waarin het samenkomen van de koormuziek met andere elementen voorop staat. Zo gaat Hera op zoek naar de toegevoegde waarde van een maatschappelijke thematiek of speciale locatie en zoekt zij de samenwerking met andere kunstvormen, kunstenaars en andere partners. Voor Bespiegeling stelt Hera kaarten beschikbaar aan Stichting Hart voor Zwolle voor kwetsbare en eenzame Zwollenaren.

Bespiegeling wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle. 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden