Afbeelding
Foto: Niels Wouda www.defotohoeve.nl

Matthäus Passion door Toonkunstkoor Caecilia in Academiehuis de Grote Kerk

Algemeen

ZWOLLE -  Toonkunstkoor Caecilia voert woensdag 6 april de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle. Het geheel staat onder leiding van dirigent Iassen Raykov en wordt begeleid door Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel.

De solisten bij deze uitvoering zijn: Elisabeth Hetherington (sopraan), Eske Tibben (alt), William Knight (tenor), Berend Eijkhout (bas), Falco van Loon (evangelist) en Frans Fiselier (Christus). Organist is Sander van den Houten, viola da gamba door Marike Tuin, soprano in ripieno Jongenskoor Dalfsen, ingestudeerd door Henk Ophoff.

De eerste uitvoering van de Matthäus Passion was rond 1728. Daarna bracht Bach nog een aantal wijzigingen in het stuk aan en in 1736 vond de compositie zijn definitieve vorm. In de Matthäus Passion vertelt de evangelist het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. De twee koren vervullen steeds verschillende rollen. De ene keer zijn zij slechts ooggetuigen, dan weer de gelovigen en soms symboliseren ze het wereldlijke of het goddelijke. Caecilia heeft de Matthäus Passion voor de eerste keer uitgevoerd in 1918 en deze uitvoering past dus in een bijna 100-jarige Zwolse traditie.

Het concert begint om 19.00 uur in Academiehuis Grote Kerk. (de kerk is open vanaf 18.30 uur). Kaarten zijn te koop via de website www.academiehuis.nl\evenementen. 

Toegangsprijs: Stoel: 39,50 euro, kerkbank: 29,50 euro, inclusief programmaboekje en consumptie.
Meer informatie: info@caeciliazwolle.nl of 038- 376 2382.