Marijke ten Cate en Irene Goede in hun atelier
Marijke ten Cate en Irene Goede in hun atelier Foto: Marjan van Houwelingen

5 jaar TOPcursus illustratie aan Koewegje 4 in Zwolle

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Irene Goede en Marijke ten Cate vieren hun eerste lustrum van TOPcursus illustratie. De illustratoren delen al vijftien jaar samen hun werkruimte bij Ateliers Koewegje. Ze zijn twee heel verschillende mensen, dat maakt hen als collega’s een goed team. Waar Irene altijd de puntjes op de i blijft zetten en oog heeft voor detail, ziet Marijke vooral de grote lijnen en heeft altijd nieuwe creatieve plannen.

 ‘We vechten elkaar gelukkig nog steeds niet de tent uit, terwijl ik Irene toch veel meer uren per dag om me heen heb dan mijn eigen man’ grapt Marijke.

Werken als illustrator kan soms eenzaam zijn. Je werkt meestal alleen aan je opdrachten. Daarom is het zo prettig om een ruimte te delen met meerdere kunstenaars. Ook met de andere collega’s van Ateliers Koewegje is er goed contact. Regelmatig lunchen ze samen en organiseren jaarlijks een open dag. Ook worden er exposities gehouden in Galerie KW4 onder de noemer ‘Contrapunt’.

In 2017 ontstond bij Marijke en Irene het idee om op hun mooie ruime atelier startende  illustratoren te ontvangen en te coachen. En zo nemen er inmiddels al vijf jaar lang beginnende en ervaren illustratoren deel aan de illustratiecursussen in Zwolle. Ook is er een online editie van de cursus TOPklas illustratie en is het aanbod uitgebreid met  individuele coachingstrajecten, zowel online als op locatie.

Bij TOPcursus illustratie leer je niet alleen mooie plaatjes te maken. Je gaat echt de diepte in. De lessen zijn vooral gericht op het ondersteunen van de persoonlijke zoektocht naar je eigen stijl als illustrator. Daarnaast houden ze van echte materialen, van handwerk en mooi papier. Het is elke keer weer zo mooi om een groep op het atelier te ontvangen en begeleiden. Soms zijn er deelnemers die al jaren een droom hebben en deze eindelijk gaan leven.

Omdat wij jarig zijn maken wij twee mensen blij met een coachingsgesprek van een uur. Wil jij je portfolio of illustratieproject bij hen op het atelier in Zwolle bespreken? Ga dan naar hun website voor meer informatie. Voor 15 juni maken we de twee winnaars bekend. Meer info op topcursusillustratie.nl