Drie triatleten op het podium, Kevin op het hoogste podium
Drie triatleten op het podium, Kevin op het hoogste podium Foto: Kees van de Wetering

Kevin van de Wetering wint triathlon Zandvoort

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

De 26-jarige Kevin van de Wetering uit IJsselmuiden wist afgelopen zondag 12-6 de Sprint triathlon Zandvoort in de Dutch Triathlon Series te winnen. Een sprint triathlon bestaat uit achtereenvolgens 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Van de Wetering deed dit in 1 uur en 7 minuten, wat hem een eerste plek opleverde in een veld van 421 deelnemers.

Zwemmen in de Noordzee, fietsen over het circuit van Zandvoort en hardlopen rondom het circuit. De golven waren hoog deze dag wat betekende dat het zwemmen ruig zou worden. In tegenstelling tot zijn laatste wedstrijd in Brouwersdam kon hij ondanks de hoge golven een goed ritme vinden bij het zwemmen. Bij de eerste vijf uit het water, door een snelle wissel van zwemmen naar fietsen meteen wat plekken opgeschoven. Daarna op de fiets racen over het circuit van Zandvoort met 42 km/u gemiddeld! Daarmee klom hij nog een aantal plaatsen en vanaf dat moment lag Kevin vooraan in de race. Op dat moment wist hij dat hij voorin het veld zat, maar nog niet waar precies; er waren tegelijkertijd andere series bezig op het circuit. Met gemiddeld 42 km/u raasde Kevin over het circuit en na 4 rondes was het tijd voor de tweede wissel van fietsen naar hardlopen. Die ging vloeiend en een vlotte tred was snel gevonden. Er stond een pittig parcours te wachten met veel grind en zandpaden. Heuvels op en af, door de duinen van Zandvoort rondom het circuit. Het liep vlot en de finish ging in 1:07:01. Hij verbeterde daarmee –zelfs in deze omstandigheden– al zijn vorige records. Op dat moment wist hij nog niet wat dat waard was; er waren verschillende series gestart verdeeld over de dag. Bij de prijsuitreiking kreeg Kevin plots te horen dat hij de winnaar overall was. Dat betekende tegelijk dat hij de 1e plaats in de leeftijdscategorie 23-29 jaar voor zich opeiste.

Op het programma later dit jaar staat het NK op 2 juli in Hardenberg en de halve triathlon van Maastricht op 6 Augustus. 

Wil je Kevin blijven volgen? Zijn triathlon progressie is te volgen via zijn Instagram: @kevidivici.