Arnold Messelink
Arnold Messelink Foto: Arnold Messelink - Netwerkmakers

Workshop/dialoog: Een sociaal netwerk in tijden van individualisering

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Op woensdagavond 28 februari is Arnold Messelink te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. Arnold is de oprichter van Netwerkmakers, een Zwols initiatief dat werkt aan het opbouwen van sociale netwerken waarin mensen elkaar ontmoeten, met elkaar meedenken en samen oplossingen organiseren. In een interactieve avond gaat Arnold met ons in gesprek over het belang van ons eigen netwerk en wat wij kunnen betekenen voor een ander.

Wij zijn de eenzaamste generatie in de historie van de mens. Bijna de helft van de Nederlanders voelt zich eenzaam. We leven in een tijd van polarisatie en waarin grote verschillen merkbaar zijn. De sociale verbondenheid in ons land neemt af terwijl het juist zo belangrijk is om hier op in te zetten. Tijdens het Humanistisch Café wil Arnold ons aanmoedigen om verder te kijken dan de voordeur van die alleenstaande buurman of buurvrouw. Hoe kunnen we weer echt gericht zijn op de ander?

Arnold Messelink is oprichter van Netwerkmakers. Hij is ervan overtuigd dat de behoefte aan compassie en het zoeken naar verbinding voorkomt in ons allemaal. “Daarom kunnen wij als samenleving zoveel meer samen oplossen. Zeker van dingen waarvan we vaak vinden dat we het zelf moeten doen of waar we een professional voor nodig hebben”, zegt Arnold.

Arnold neemt ons vanuit verschillende perspectieven mee in het gedachtegoed dat heeft geleid tot zijn initiatief Netwerkmakers. Later zoomen we in op de maatschappelijke impact van eenzaamheid en individualisme om daarna te kijken wat dit voor ons op persoonlijk vlak inhoudt. Na de pauze gaan we in een interactieve workshop met elkaar in gesprek rondom een thema of een vraagsteller.

We hopen u te mogen verwelkomen op 28 februari! U kunt zichaanmelden via de link op de website van de Stadkamer; dit is niet verplicht, maar wel handig.

Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A, Zwolle. 

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Eindtijd 22.00.

Toegang € 5,-, voor leden van het Humanistisch Verbond € 3,-.