De gevelletters worden onthuld
De gevelletters worden onthuld Foto: Mediagroep Frion

Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Dagcentrum De Golfslag bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd met een feestweek vol activiteiten. Wethouder Dorrit de Jong had maandag de eer om de feestweek te openen. Ze werd hartelijk ontvangen door cliënten van de feestcommissie. Ze kreeg van hen een rondleiding langs alle groepen. Zo kreeg ze meteen een indruk van al het werk dat er wordt verzet op De Golfslag.

De Golfslag is als locatie overgebleven uit de tijd dat de Van Koetsveldstichting werd opgericht door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Vandaag de dag is de locatie stevig verankerd in de Aa-Landen en genieten ze een grote betrokkenheid van de buurt. 

Van grote betekenis

Van kaarsen maken en kussens borduren tot was sorteren voor een school in de buurt en cd-hoesje uit elkaar halen. De deelnemers van De Golfslag doen allerlei soorten werk en er wordt rekening gehouden met wat ze kunnen en leuk vinden. Een dag kan er dus voor iedere cliënt anders uitzien. De Golfslag werkt bijvoorbeeld nauw samen met de WaardeRing om afgedankte spullen een nieuwe leven te geven. Daarnaast worden zelfgemaakte producten in het winkeltje van De Golfslag verkocht.

Wethouder De Jong kreeg al een deel van de activiteiten mee, maar er gebeurt nog meer. Linedancen, huifkartochtjes maken en genieten van een muzikaal optreden. Het is de hele week feest en op dé oprichtingsdag zelf, woensdag 24 april, zijn buren, verwanten en vrijwilligers daarbij om ook samen de nieuwe gevelbelettering te onthullen. 

Burgemeester

De feestburgemeester deze week is deelnemer Wim. Hij is vanaf dag één actief op De Golfslag.  Zijn broer Jan vertelt: ‘Wim wil graag alles weten en zien wat er gebeurt. Hij krijgt op de Golfslag de ruimte om zichzelf te zijn. Wim heeft geborgenheid nodig en op de Golfslag voelt het eigenlijk altijd goed, al 50 jaar lang. Het maakt niet uit op welk moment je binnenkomt. Het is voor hem de ideale dagbesteding, we zijn hie als familie erg blij mee’. Zo zijn er nog meer cliënten die al jaren een fijne plek hebben op De Golfslag. Ze kunnen dingen doen die bij hen passen en er is voor iedereen wel iets passends en leuks te doen. Wij kijken dan ook uit naar de volgende vijftig jaar!

Lees het volledige verhaal van Jan over zijn broer Wim op https://frionzorg.nl/nieuws/al-50-jaar-het-is-altijd-goed-op-de-golfslag

Wethouder De Jong krijgt rondleiding op De Golfslag