Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Horecaman introduceert Zwolle Aller-Allereerste

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Koop lokaal; misschien wel de mooiste slogan voor ondernemers van het afgelopen coronajaar. Steun de lokale ondernemer en binnen die gedachte hebben een aantal Bosschenaren iets lokaals bedacht waar de Zwolse horecaman Dennis Kaatman, met toestemming van zijn Bossche collega’s, in eigen stad ‘Zwolle Aller-Allereerste’ introduceert. De animo bij Zwolse ondernemers is groot.

“Ik heb iets leuks, laten we snel afspreken”. Horecaman Dennis Kaatman, altijd wel in voor iets ludieks, maakt mij enorm nieuwsgierig. De afspraak is snel gemaakt, ik spring op mijn tweewieler en fiets richting de Voorstraat. Op een fraaie lentedag, volop zon, bijna twintig graden maar geen terrassen. Het doet troosteloos, bijna surrealistisch aan. Heel onwerkelijk maar ook dit is Zwolle in lockdown coronatijd. Kaatman knikt, weet wat er bedoeld wordt en zit – gelukkig - zelf wel in het lentezonnetje voor zijn Vliegende Paard. Over het afgelopen jaar is hij duidelijk: “leerzaam jaar, de creativiteit die er al was, is nu zichtbaar. Toch was het wel een ritje van ups en downs. Een maand dicht, dat is nog te doen, maar een jaar dicht, dan begint het te knijpen. Interen op mijn spaargeld, mijn pensioen, dat komt hard aan. En we zijn er nog niet. Zonder financiële steun van de overheid had ik het niet gered. Sowieso vind ik de consequenties van de genomen overheidsmaatregelen onevenredig zwaar. Wanneer wordt het weer normaal? Ik durf het niet te zeggen. Ben wel benieuwd naar eventuele reparatiemaatregelen na een herstart van de horeca.”

Leuke dingen….

Dan maar terug naar dat ‘leuke’ waar Kaatman het over had. De oorsprong van het idee komt uit de stad van ‘zoete lieve Gerritje’ waarbij Kaatman direct een goed gevoel kreeg. Eerst gebeld met de initiatiefnemers of Kaatman het idee ook in Zwolle mag brengen. “Geen enkel punt, ze vonden het best leuk dat Zwolle interesse toonde. Het idee is voornamelijk gebaseerd op ‘vooruit kijken’ en komt in het kort hier op neer dat ondernemers, na de herstart, hun product via een veiling aan de hoogst biedende persoon verkopen. Een veiling waarmee je niet enkel de lokale ondernemer steunt. De meerwaarde zit ‘m ook in de communicatie tussen ondernemer en zijn achterban. Het pakket van ‘Zwolle de Aller-Allereerste’ zie ik als het resultaat van collectief samenwerken. Toen ik hiermee de boer op ging, voelde ik gelijk al een klik met collega ondernemers. Zo was het ZwolleFonds direct gecharmeerd en biedt financiële ondersteuning. Op dit moment zijn er al 24 Zwolse bedrijven (lees de rubriek Gehoord onder de Sassenpoort) die meedoen. Niet alleen maar horeca, alle soorten bedrijven zijn welkom. Met ‘Zwolle Aller-Allereerste’ gaat de blik op vooruit kijken, denken en doen. Het beetje extra geld dat de veiling voor de ondernemer oplevert, is leuk maar beslist niet het primaire doel. Leuke dingen in het leven, dingen die wel kunnen, daar draait het om.”

VIP Arrangement

Ondernemers uit de Voorstraat zijn bij de eerste veiling ruimschoots vertegenwoordigd. Zo biedt Bloopers de Aller-Allereerste Bloopers Party-Pack; een meter bier, een keer Radje draaien (altijd prijs), een keershotkrokodil met tien shots, een confettikanon afschieten en de cd ‘Bloopers @ Home van Party DJ Kleine Martijn. Liever naar het Aller-Allereerste live concert? Daarvoor kun je terecht in de Kuiperij. Het veilingitem bij de Hap en Tapkamer omvat twee uur lang onbeperkt speciaal bier proeven met hapjes, voor twee personen. Bijzonder is het veilingitem van de Tagrijn; hier wordt in de vernieuwde zaak een all-inclusive VIP arrangement voor de besloten openingsavond geveild. En, wat te denken van de Aller-Allereerste ludieke stadswandeling. Het is slechts een greep uit de eerste ‘Aller-Allereerste’ veiling waarvan de deadline ligt op donderdag 8 april om 17.00 uur. Kaatman: “De eerste veiling heeft uiteraard met de herstart van vele bedrijven na corona te maken. Het is echter ook het begin van een breed scala ‘Aller-Allereersten’. Zoals het Aller-Allereerste bokbiertje, het Aller-Allereerste ijsje of Aller Allereerste boek. Je kunt er werkelijk van alles bij gaan bedenken.”

Info: www.zwolle.allerallereerste.nl

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 7 uur geleden