Nancy Fermont en Sayna Berends.
Nancy Fermont en Sayna Berends. Foto: Eigen foto

Nico de Kleine: ‘Geen Heintje Davids’

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

ZWOLLE - Terug in de tijd, dit keer even bellen met Nico de Kleine, telg uit een bekende Zwolse horecafamilie. Ruim tien jaar geleden deed Nico afstand van café De Kleine waar hij meer dan 35 jaar werkzaam was waarvan 28 jaar als eigenaar. Op dit moment is het café, in beheer van horecaman Thomas Veltman, in de verkoop. Of Nico het zou betreuren als de naam van dit café niet wordt voortgezet. “Soms houden dingen op, dat is vervelend maar de realiteit. Heel eerlijk, de naam De Kleine zal bij de jeugd minder spelen dan bij mijn generatie. Toch vind ik het ook best jammer als de naam niet wordt voortgezet. Ik ben er destijds mee gestopt en heb die periode definitief afgesloten. Voor mij geen Heintje Davids effect. Gelukkig heb ik aan die periode veel vrienden overgehouden. Ik heb nu een aangenaam leven, voel mij gezond, fiets veel en geniet van vakanties. Dat is ook wat waard.”

Jaffa Jaffa

Positieve vibe voor horeca-onderneemster Nancy! Nancy Fermont is druk, heel druk. Naast het managen van Bonne Femme, de bistro die zij samen met Rachel Geluk beheert, is Fermont betrokken bij meerdere horecabedrijven in Zwolle. Jaffa Jaffa in het voormalige pand de Librije en Tribeca. Beide zaken zijn nog niet geopend. Fermont: “Bij Jaffa Jaffa staan wij – samen met Jelle van de Weerd - op de drempel van openen. Momenteel worden de laatste loodjes verwerkt. Wordt iets moois, iets groots. Tribeca is een ander verhaal. Hier zijn Jelle en ik nog volop bezig met de herinrichting van het pand dat voorheen als Hawaii een vaste waarde in het Zwolse uitgaansleven had.” Tribeca, vernoemd naar een wijk in New York, hoop dit jaar voor de feestdagen de deuren te kunnen openen. Ook hier heeft corona invloed op het realiseren van een nieuwe horecazaak. 

Levensfase

Fermont over corona: “Ik ben daardoor anders gaan leven. De noodgedwongen sluiting heeft ook mij geld gekost. Dat werd interen op je reserves en dat kwam hard aan. Ik ben toen bij mijzelf te rade gegaan. Een bezoek aan mijn zoon op Bonaire, hij werkt daar bij BrassBoer, heeft mij goed gedaan. Ik ben anders naar het leven gaan kijken en sta er positiever in.” Een positieve vibe, zo omschrijft Fermont haar huidige levensfase. Een vibe die heeft uitgemond in twee, nieuwe zaken. Op bijgaande foto Nancy met Sayna Berends die ook meerdere horecazaken in Zwolle bestiert.****TOEDELS! 

Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden