Jakko Slot in actie.
Jakko Slot in actie. Pedro Sluiter

HTC verslaat oud-profs van PEC Zwolle met 7-3

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Na 56 minuten ploeteren in de sneeuw klinkt het laatste fluitsignaal in de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen HTC en de oud-profs van PEC Zwolle, die bij lange na niet op oorlogssterkte aantreden. De vierdeklasser wint met 7-3.

"Ik had een rood oor van het bellen", zegt teambegeleider Gerard de Ruiter. "Uiteindelijk heb ik Rino Tatje (elftalleider HTC, MdR) gebeld en gevraagd of hij twee spelers voor mij had." Michael Barter en Martijn Wouda doen daarom deze middag mee met de oud-profs. "Er waren wel 44 spelers voor deze wedstrijd uitgeschreven", aldus De Ruiter. "Maar er zitten heel veel trainers tussen. Die zijn allemaal met hun team bezig. Jammer, maar dat gaat voor." Enkele spelers die wel zouden komen, melden zich op de wedstrijddag af vanwege de slechte omstandigheden op de Nederlandse wegen.

Voetballen kunnen ze allemaal nog, maar tegen de jonge honden van HTC komen de oude helden snelheid tekort. Na een kwartier spelen staat het 3-0 voordat PEC iets terugdoet vanaf de strafschopstip. Na de 3-2 van Tjiel de Munck Mortier bepaalt Marco Tatje met zijn derde de ruststand op 4-2.

Na de 5-2 van Amarullah Alokozai volgt het hoogtepunt van de middag en daar tekent niemand minder dan Art Langeler voor. De oud-trainer- en speler van PEC Zwolle, op zoek naar een nieuwe club, ziet in een oogwenk Gerald Meijberg iets te ver voor zijn doel staan en lobt van net buiten 'de zestien' de bal over de HTC-goalie. Een pareltje. Na de 5-3 van Langeler volgt een koekje van eigen deeg als Daan Krüger de huidige ZAC-trainer Egbert Kragt verschalkt met een fraai stiftje. Kars Wieger Scheur zorgt met een kopbal uit een corner voor het slotakkoord: 7-3.

 Niklas Hof
 Art Langeler.
 Voormalig HTC-trainer Henry Brink zet aan. Marco Tatje zit hem op de hielen.
Samen Natuur ontdekken
In de voetsporen van Eli Heimans. Fietsen van binnenstad naar Engelse Werk Nieuws Ingezonden 13 mei, 08:37
De handen van PEC Zwolle trainer Johnny Jansen gingen ook tegen RKC op elkaar.
PEC Zwolle laat het zeker niet lopen tegen RKC Waalwijk Sport 12 mei, 21:01
Afbeelding
Wandel met biodiversiteitsexpert Herman Sieben door Stadshagen Algemeen 11 mei, 15:08