Afbeelding

Landstede Basketbal heeft met Bleeker aanwinst voor 'grote mannen-posities'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Kevin Bleeker. De 25-jarige forward/center komt over van New Heroes Den Bosch. "De speelwijze van Landstede Basketbal spreekt mij enorm aan en ik heb een goed gevoel overgehouden aan het eerste gesprek dat ik in Zwolle heb gevoerd", vertelt Bleeker.

De 2.08 meter lange Bleeker ziet zijn overstap naar Zwolle als een mooie nieuwe uitdaging. “Ik heb het afgelopen seizoen door een zweepslag een tijdje niet kunnen spelen en ik denk dat ik in Den Bosch niet heb ik kunnen laten zien wat ik in huis heb. Ik hoop dat daar komend seizoen verandering in komt”, aldus Bleeker, die positief is over de plannen van zijn nieuwe club.

“Landstede Basketbal speelt nu al meerdere jaren om de prijzen en heeft het afgelopen seizoen de supercup gewonnen. Ik heb dan ook heel veel zin om voor Landstede te gaan spelen. En op individueel vlak wil ik mijzelf natuurlijk graag blijven ontwikkelen.” De 25-jarige Bleeker begon zijn basketballoopbaan bij BV Noordkop in Den Helder en vertrok daarna naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij vijf jaar lang voor Canisius College.

Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is blij met de komst van Kevin Bleeker. “Door de komst van Kevin worden wij net even wat dieper op de grote mannen-posities. Hij kan bovendien op zowel de 4-positie als de 5-positie spelen. Daarnaast zien wij de potentie van Kevin. Als hij die potentie weet waar te maken, dan is hij absoluut een aanwinst voor Landstede Basketbal. En wij hebben er alle vertrouwen in dat hem dat gaat lukken”, stelt Adriaan van Bergen.