Karakteristiek voor Chris van der Meulen: op snelheid een tegenstander voorbij.
Karakteristiek voor Chris van der Meulen: op snelheid een tegenstander voorbij. Pedro Sluiter

Van der Meulen gaat toch nog een jaar door

Sport

AMATEURVOETBAL
Chris van der Meulen heeft vanwege het abrupt beëindigde seizoen besloten zijn voetbalpensioen een jaartje uit te stellen. De aanvaller begint daardoor na de zomer aan zijn twintigste seizoen in de hoofdselectie van Berkum.

De plotselinge stop van het seizoen, door de coronamaatregelen, voelde onbevredigend voor Van der Meulen. “Het begon daardoor toch weer te kriebelen en het thuisfront staat er ook achter, dus ik ga nog een jaar door”, aldus de 36-jarige aanvaller. “Ik ben nog steeds goed fit en zo lang ik nog tien goals of meer per seizoen kan maken, ben ik denk ik van waarde.” Van der Meulen zat in het afgebroken seizoen, dat Berkum als nummer acht in de zaterdaghoofdklasse B afsloot, al weer bijna aan dat aantal van tien goals. De tweevoudig winnaar van de Salverda Trofee, de Zwols topscorerscompetitie, maakte er negen terwijl er ook nog negen wedstrijden waren te gaan.

Van der Meulen is, samen met broertje Marc, al jaren één van de belangrijkste spelers van de ploeg die in 2017 na een afwezigheid van drie jaren terugkeerde in de hoofdklasse.