Openluchtbad Zwolle
Openluchtbad Zwolle

Zwemloop: kennismaken met twee van de drie triatlonsporten

· leestijd 1 minuut Sport

ZWEMSPORT/TRIATLON

In en rond het Openluchtbad Zwolle wordt op zaterdag 12 september de derde editie van de Zwolse Zwemloop gehouden.

De organisatie noemt de Zwemloop een laagdrempelige manier om kennis te maken met de triatlonsport. Bij een triatlon leggen deelnemers een parcours af waarbij ze achtereenvolgens zwemmen, wielrennen en hardlopen.

Bij de zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in het Openluchtbad. Daarna lopen ze één of meerdere rondes over en rond het terrein van het zwembad.

De zwemloop stond gepland voor 16 mei, net als de vorige twee edities van de zwemloop aan het begin van de zomer. Vanwege de coronabeperkingen kon dat niet doorgaan, maar met een aantal aanpassingen keert het evenement dit jaar toch terug.

Afstanden en aanmelding

Voor kinderen van 8 jaar en ouder (geboren in 2012 of eerder) zijn de afstanden 100 m. zwemmen en 1 km. lopen. Zij starten om 17.15 uur.
Voor de jeugd van 12 jaar en ouder (geboren in 2008 of eerder) zijn de afstanden 200 m. zwemmen en 2 km. lopen. Deze serie start om 17.45 uur.
Vanaf 18.30 uur kan iedereen van 16 jaar en ouder (geboren in 2004 of eerder) meedoen aan de zwemloop over 500 m. zwemmen en 5 km. hardlopen.

Meer informatie over de zwemloop is te vinden op www.terp3.nl/zwemloop. Daar is ook een link te vinden naar de inschrijving. Inschrijven kan tot en met dinsdag 8 september. Inschrijving op de dag zelf is vanwege de coronaregels niet mogelijk.

Vrijwilligers

Zoals elk evenement kan ook de organisatie van de zwemloop niet zonder vrijwilligers. De organisatie zoekt vooral nog vrijwilligers om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en bij de finish. Wil je graag meehelpen om de zwemloop tot een succes te maken? Meld je dan aan via info@terp3.nl.

Samenwerking

De zwemloop wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal trouwe partners. In de organisatie werken triathlonvereniging Triade, Terp 3, zwemvereniging ZV 44, Sportservice Zwolle en de Vereniging Openluchtbad Zwolle samen om alles in goede banen te leiden. Dankzij de ondersteuning van Sportspeciaalzaak Reuvers, Lopers Company Zwolle, Spar Zwolle, Bureau CK, Restaurant Bluefinger, VSS Nederland, KaBé Reclame en Sailfish kan er weer een mooi evenement van worden gemaakt.

 Beeld van een eerdere Zwemloop