Dominique Bruinenberg
Dominique Bruinenberg Pedro Sluiter (archief)

PEC Zwolle Vrouwen wint seizoensopener met geheel nieuwe voorhoede

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Voor 250 toeschouwers op het sportpark van buurman Be Quick '28 is PEC Zwolle Vrouwen aan de competitie begonnen met een 1-0 overwinning op ADO Den Haag.

Vorig seizoen stond dezelfde wedstrijd op het programma bij de competitiestart en verloor PEC met 2-4. “Ook toen waren we zeker niet de mindere, maar waren zij veel effectiever”, herinnert trainer Joran Pot. “Ik denk dat we als team nu een stukje verder zijn dan vorig jaar.”

PEC nam dit jaar afscheid van Yvette van Daelen, Rebecca Doejaaren, Bonita Theunissen, Nienke Olthof, Nikita Tromp, Marit Auée en Dara Broekhaar. Tegen ADO Den Haag trad het aan met vier nieuwe spelers. De van KAA Gent Ladies overgenomen Jassina Blom, Cheyenne van den Goorbergh, Naomi Hilhorst (overgekomen van FC Twente) en de uit de jeugd doorgestroomde Danique Noordman hadden een basisplaats. Later viel jeugdexponent Tess van Bentem ook nog in. “We speelden met een geheel nieuwe voorhoede ten opzichte van vorig jaar”, zegt Pot, die zijn ploeg een prima eerste helft zag spelen. Toch scoorde PEC pas na de pauze.

Een doelpunt van aanvoerder Dominique Bruinenberg, na 56 minuten spelen, was genoeg voor de Zwolse driepunter. Blom versierde de strafschop waaruit Bruinenberg onberispelijk scoorde. PEC Vrouwen overleefde een Haags kwartiertje dankzij onder meer een aantal goede reddingen van doelvrouw Moon Pondes en een reddingsactie, vlak voor de doellijn, van Van den Goorbergh.

“In de tweede helft misten we wat rust. We hadden meer gebruik kunnen maken van de ruimtes die we kregen. We hebben wel heel goed verdedigd. We toonden de absolute wil om een tegengoal te voorkomen”, aldus een tevreden trainer.

PEC Vrouwen speelde de openingswedstrijd bij Be Quick '28 omdat het kunstgras in het stadion is vervangen voor natuurgras en dat mag minder belast worden. “We spelen het liefst in het stadion, maar Be Quick is een goed alternatief. Het voelde wel als een thuiswedstrijd, omdat we daar ook trainen”, zegt Pot.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden