Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle
Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle Pedro Sluiter (archief)

Oproep aan sponsoren PEC; 'kom alsjeblieft terug'

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle heeft afgelopen seizoen een verlies van 1,6 miljoen euro geleden ten opzichte van de begroting van het seizoen daarvoor. “En dat is voor een club als PEC Zwolle echt veel geld”, zei Adriaan Visser bij de presentatie van de jaarcijfers. De voorzitter deed een oproep aan sponsoren om de club in deze moeilijke tijden te blijven steunen en hoopt de bijna tweehonderd afgehaakte sponsoren te verleiden tot een terugkeer.

Visser zegt ervanuit te gaan dat PEC er in ‘post-corona’ tijden weer gauw in slaagt de omzet terug te krijgen op het niveau van 13 miljoen euro. De voorzitter is trots op hoe zijn club de coronacrisis heeft doorstaan. “Daar hebben we preventief op hebben gereageerd, wij bewegen mee. We hebben enkel gebruik gemaakt van generieke overheidsmaatregelen. Geen aanvullende leningen of dergelijke. We hebben ook nog 750,000 terugbetaald aan de gemeente, een laatste aflossing van de oude schuld met gemeentegarantie”, zegt Visser, die zijn achterban (supporters en sponsoren) dankbaar is. “Vrijwel alle supporters en sponsoren hebben bij de koop van seizoenkaarten en het afsluiten van sponsorpakketten ervoor gekozen om, ongeacht of wedstrijden met (beperkt) of zonder publiek worden gespeeld, ook voor het huidige seizoen 2020/2021 geen aanspraak te maken op compensatie. Als we alles zouden moeten terugbetalen, is dat funest voor de financiële ontwikkeling van welke organisatie ook”, weet Visser.

‘Kom terug’

“Ofschoon de situatie voor het lopende seizoen goed op orde is, blijft het wel knagen dat een kleine tweehonderd sponsoren tijdelijk zijn afgehaakt”, zegt Visser, die de geldschieters onomwonden om hulp vraagt. “Kom alsjeblieft weer terug bij de club en steun ons binnen je mogelijkheden!” Aan de sponsoren die gebleven zijn en voor wie de zaken zich prima blijven ontwikkelen vraagt Visser: ‘mag het ajb dit seizoen wat meer zijn?’

2023 wordt 2025

Door de coronacrisis heeft de ambitie van PEC Zwolle om structureel tot het linkerrijtje te gaan behoren meer tijd nodig. In het twee jaren geleden gepresenteerde plan ‘wat goed is, moet beter’ moest dat vanaf 2023 gaan gebeuren, maar door deels verloren coronajaren is daar nu 2025 van gemaakt.

“Aangezien er over het uiteindelijk te bereiken doel van het plan nog wel eens misverstanden bestaan, zou ik opnieuw willen definiëren: PEC Zwolle ambieert om uiteindelijk in 2025 structureel te eindigen in het linkerrijtje van de Eredivisie (dus te behoren tot de Nederlandse top 9 BVO’s), waarbij zij af en toe (eens in de drie seizoenen) het Europese podium wil betreden (wie herinnert zich niet dat fantastische event in Praag).”

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden