Immanuel Pherai in actie tegen FC Utrecht. Pedro Sluiter

Eerste treffer Pherai niet genoeg voor winst in Venlo

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Immanuel Pherai noteerde zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle, maar het was in Venlo niet genoeg voor de overwinning tegen VVV (2-2).

Het verloop van de slotfase maakte het puntenverlies extra pijnlijk voor PEC, dat bij een 1-2 voorsprong de paal raakte en even later de gelijkmaker om de oren kreeg. Het betekende gelijkspel nummer zes voor PEC, dat niet voor het eerst door een persoonlijke fout op achterstand kwam. De eerste fout van doelman Michael Zetterer, een slechte doeltrap, bleef nog onbestraft maar toen de Duitser even later de bal los liet uit een voorzet van de linkerflank werd het 1-0.

PEC kwam in de eerste helft op gelijke hoogte door een geplaatst schot van Pherai, die handig werk van Kenneth Paal bekroonde met zijn eerste competitietreffer. De van Borussia Dortmund gehuurde Amsterdammer hikte zeven wedstrijden tegen zijn eerste doelpunt aan nadat hij indruk maakte bij zijn debuut tegen AZ. Pherai onderging vlak voor de pauze een blessurebehandeling en werd in de rust vervangen door Jesper Drost.

PEC ging in de tweede helft op jacht naar de tweede overwinning van dit seizoen en die leek aanstaande nadat Mike van Duinen een prima actie en voorzet van Sai van Wermeskerken afrondde. Doelman Kirschbaum en de paal stonden de 1-3 van Mustafa Saymak in de weg. Balverlies op eigen helft van diezelfde Saymak leidde tot de gelijkmaker van Georgios Giakoumakis. De Griekse spits troefde Thomas Lam af en wipte de bal over de uitkomende doelman Zetterer. PEC eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Thomas Lam in blessuretijd. De aanvoerder werd in een duel vastgehouden door Giakoumakis, probeerde zich los te rukken en maakte daarbij een slaande beweging die bestraft werd met rood.

PEC Zwolle blijft door de puntendeling hangen op de elfde plaats in de eredivisie. Het heeft net als VVV Venlo en RKC Waalwijk, dat verrassend won van FC Twente, negen punten uit tien wedstrijden.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37