Z.A.C. 3 in een coronaproof opstelling voor de teamfoto. Nick Visscher is de derde van rechts in de middelste rij.
Z.A.C. 3 in een coronaproof opstelling voor de teamfoto. Nick Visscher is de derde van rechts in de middelste rij. Marc Knobben

Z.A.C. komt uit op 2200 euro met ‘Rondje voor je Club’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURSPORT

Dankzij een mooie eindsprint, geïnitieerd op social media, is voetbalclub Z.A.C. op een bedrag van 2200 euro uitgekomen met de actie ‘Rondje voor je Club’. Daarmee is het met afstand de best scorende club in Zwolle, gevolgd door TC Ittersum en vv Wijthmen.

‘Rondje voor je club’ was in het leven geroepen om de gederfde kantine-inkomsten van sportverenigingen in coronatijden enigszins te compenseren. De kantines mochten en mogen niet open, maar door het geven van digitale rondjes konden de clubs ondersteund worden. De landelijke actie liep tot en met 31 december 2020. ‘Rondje voor je Club’ was al een aantal weken onderweg toen Nick Visscher, aanvoerder van het derde elftal van Z.A.C., het bij zijn team en andere teams introduceerde en via social media de oproep deed om zijn club op deze manier te steunen. Die oproep was niet aan dovemans oren gericht bij de oudste sportclub van Zwolle want de teller schoot in twee dagen tijd van 0 naar 1000 euro.

Na dat eerste weekeinde (5/6 december) liep het bedrag langzaam op van 1000 naar 1500 euro om in de laatste twee dagen van 2020 door te stoten naar een mooie 2200 euro. De eindsprint werd ingezet dankzij een oproep op 30 december om nog ‘een laatste rondje’ te geven.  

In Zwolle vond de actie ook veel gehoor bij TC Ittersum, waar 45 digitale rondjes werden gegeven door 46 donateurs (halve en kwart rondjes waren ook mogelijk, één rondje kost 20 euro). De grootste tennisclub van Zwolle kwam daarmee ook op een rond bedrag uit, te weten 900 euro.

In Zwolle zijn er verder de nodige rondjes gegeven bij voetbalclubs vv Wijthmen (39 en een kwart rondje, 785 euro), SV HTC (550 euro) en WVF (505 euro). Hierna volgen CSV ‘28 (190 euro), VC Zwolle (65 euro), Travelbags/HV Zwolle (60 euro), Supportersvereniging PEC Zwolle (35 euro), Berkum (20 euro), SVI en vv Voorsterslag (15 euro), VSW, WRZV en stichting Regio Zwolle Volleybal (5 euro).

Lees meer over de actie ‘Rondje voor je Club’ in dit eerdere artikel van De Swollenaer. 

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden