Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle
Het Mac3Park stadion van PEC Zwolle Foto: Mark de Rooij

Echteld op de bank tegen Heerenveen

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Omdat Alfons Groenendijk toch geen trek had om hoofdtrainer te zijn totdat Art Langeler beschikaar is, zit Leeroy Echteld vanavond tegen SC Heerenveen als verantwoordelijke op de bank.

Echteld, die assistent-trainer was in de staf van Stegeman, wordt geassisteerd door Henk Brugge en Henry van der Vegt. Gert-Peter de Gunst, die andere assistent, zit thuis omdat hij in quarantaine moest vanwege een coronageval in zijn directe omgeving. 

Na het ontslag van John Stegeman, zaterdagavond na de nederlaag in Emmen, moest PEC op zoek naar een vervanger en die vond het deze week al in de persoon van Art Langeler. Omdat Langeler vanwege zijn werk voor de KNVB niet direct beschikbaar is, werd Alfons Groenendijk gestrikt als interim-hoofdtrainer die vervolgens assistent zou worden van Langeler. Groenendijk, oud-trainer van Willem II, ADO Den Haag en Excelsior, zag daar om verschillende redenen toch geen heil in. Hij zag onder meer te weinig perspectief op de lange termijn en voelt zich naar eigen zeggen nog te veel hoofdtrainer om als ‘tweede man’ te fungeren.

Oude bekende

De verwachting is dat PEC Zwolle Art Langeler gauw presenteert als de nieuwe hoofdtrainer. Langeler was eerder met succes werkzaam in Zwolle, waar hij drie seizoenen hoofdtrainer was en in 2012 promoveerde naar de eredivisie. Na een seizoen waarin hij zich met PEC handhaafde in de eredivisie en de halve finales van de KNVB Beker bereikte, ging Langeler aan de slag als hoofd jeugdopleiding van PSV en was hij werkzaam bij de KNVB.

Debuut Echteld 

De wedstrijd tegen SC Heerenveen begint om 20.00 uur. PEC staat dertiende en heeft zeven punten minder dan Heerenveen, de nummer tien. Echteld kan niet beschikken over de nog altijd herstellende spits Slobodan Tedic en de geschorste Pelle Clement. Voor Echteld, sinds vorig jaar zomer werkzaam bij PEC, wordt het de eerste wedstrijd als hoofdtrainer in het betaald voetbal.