Michael Zetterer verlaat PEC Zwolle per direct. PEC Zwolle Media

PEC heel snel op zoek naar vervanger voor doelman Zetterer

· leestijd 2 minuten Algemeen

PEC ZWOLLE

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) zei trainer John Stegeman desgevraagd dat PEC Zwolle op zoek gaat naar een vervanger van doelman Michael Zetterer, die door zijn werkgever Werder Bremen per direct is terug gehaald. De club uit de Bundesliga betaalt hiervoor een vergoeding en maakt daarmee gebruik van een clausule in het contract.

Zetterer verloor in 2019 de concurrentiestrijd van Xavier Mous maar kwam in november toch onder de lat te staan na een paar mindere optredens van Mous. Sindsdien was de Duitser de eerste doelman van PEC, maar ijn betrouwbaarheid liep de laatste tijd een paar flinke deuken op nadat hij meerdere keren opzichtig de fout in was gegaan, vorige week nog bij de 0-2 van Heracles. Desalniettemin is PEC onaangenaam verrast door het vertrek van de 25-jarige Duitser en gaat het razendsnel op zoek naar een vervanger. De transferdeadline sluit maandag 1 februari.

“Het voelt wat apart om midden in het seizoen te vertrekken. Mijn tijd in Zwolle is goed geweest voor mijn ontwikkeling als speler en persoon. De afgelopen anderhalf jaar heb ik hier veel vlieguren mogen maken en heb ik me altijd gesteund gevoeld door de trainers, technisch manager en natuurlijk ook de supporters. Dat neem ik de rest van mijn carrière mee. Van kleins af aan is het mijn droom geweest om in de selectie van Werder Bremen te zitten. Dat is me nu, dankzij mijn periode als Blauwvinger, gelukt”, aldus Zetterer.

Stegeman bevestigde na de wedstrijd tegen Utrecht dat PEC op zoek gaat naar een vervanger. “Er staan wat lijntjes uit, het is eventjes afwachten hoe zich dat ontwikkelt”, aldus Stegeman, die verrast werd door het nieuws. “Daar schrik je toch wel even van als dit op het laatste moment gebeurt, maar ik denk dat Xavier het vanavond prima heeft opgepakt.”

De vervanger van Zetterer moest al wel in de tweede minuut vissen nadat Sander van der Streek een vrije trap van dichtbij binnenkopte. Door een geweldige actie van Virgil Misidjan stond het twee minuten later alweer gelijk en PEC ging zelfs de rust in met een voorsprong nadat Immanuel Pherai door Willem Jansen omver was gelopen in het strafschopgebied. Thomas Lam benutte de penalty: 1-2.

Eerste doelpunt Buitink

Zo makkelijk als PEC de strafschop kreeg, zo makkelijk incasseerde het kort na de rust zelf een pingel toen Sam Kersten op de voet van Van der Streek ging staan. Doelman Mous kreeg zijn handen achter de inzet van Maher, maar niet genoeg voor een heldenrol: 2-2. De jacht van Utrecht op de winnende werd ruw onderbroken door een blunder van doelman Eric Oelschlagel. Die stelde Thomas Buitink in staat om zijn eerste treffer voor PEC te noteren. De spits was het meest alert in ‘de zestien’.

Koningen van de gelijke spelen

Dat het bij het ingaan van de blessuretijd nog 2-3 stond was een klein wonder gezien de kansen van de thuisploeg en door een rode kaart van Bram van Polen werd het er niet makkelijker op voor PEC. En hoe zuur het mislopen van de winst ook was, echt verrassend kon de late gelijkmaker ook niet genoemd worden. Het was per slot van rekening een duel tussen de koningen van de gelijke spelen. Voor zowel PEC als Utrecht was dit remise nummer tien.

Rood van Polen in 400ste

PEC eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Bram van Polen. Uitgerekend in zijn vierhonderdste wedstrijd voor PEC werd de aanvoerder van het veld gestuurd na een domme actie richting Remco Balk. Van Polen kwam naar eigen zeggen op voor zijn doelman, die door Balk licht geraakt werd, en beukte de invaller omver. Een domme actie, gereageerd vanuit emotie, zo gaf de aanvoerder na afloop toe.