PEC eerder dit seizoen in actie tegen PSV. Rechts Kely Pruim en links Moïsa van Koot.
PEC eerder dit seizoen in actie tegen PSV. Rechts Kely Pruim en links Moïsa van Koot. Foto: Hans Smit

Vrouwen PEC Zwolle op dreef in duels om des keizers baard

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Na de verrassende 0-1 overwinning op Ajax won het vrouwenelftal van PEC Zwolle vanmiddag met dezelfde cijfers van SC Heerenveen. 

PEC troefde Heerenveen daarmee af in een rechtstreeks duel om de vijfde plaats, maar de opmars werd jammer genoeg ingezet op het moment dat de top vier en daarmee de kampioenspoule al uit zicht was. De onmiskenbare groei die het elftal van trainer Joran Pot heeft doorgemaakt, had iets eerder gestalte moeten krijgen; eigenlijk vond PEC pas haar draai na de winterstop. Dat de ploeg ook nog een derde achtereenvolgende zege boekt is niet onwaarschijnlijk, want in de laatste competitiewedstrijd wacht in eigen huis hekkensluiter Excelsior (zondag 12.15 uur). 

Matchwinner in Heerenveen was de pas zeventienjarige Jill Diekman, die in de slotfase van de eerste helft scoorde van afstand. Diekman tekende eerder deze week haar eerste profcontract bij PEC. De middenvelder, die begon met voetballen bij SV Raalte, maakte in de zomer van 2018 van Rohda Raalte de overstap naar PEC Zwolle, waar ze zich samen met onder meer Danique Noordman en Tess van Bentem aansloot bij Jong PEC Zwolle Vrouwen. Noordman tekende in februari al haar eerste profcontract.

Kely Pruim, Moon Pondes en Moïsa van Koot verlengden deze week hun contract. Over de twee laatstgenoemden zegt technisch manager Sebastiaan Borgardijn: “ook dit zijn nog twee ontzettend jonge spelers die toch al de nodige bagage hebben. Moïsa staat al meer dan vijftig duels in onze achterhoede geposteerd, terwijl Moon al sinds 2016 bij de selectie zit en in 2019 doorbrak.” Lees meer over Pruim in het verhaal van de wedstrijd tegen PSV (8 maart). 

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden