De rechterkant van sportpark Jo van Marle, thuishaven van de oudste club van Zwolle.
De rechterkant van sportpark Jo van Marle, thuishaven van de oudste club van Zwolle. Foto: Z.A.C.

Vier nieuwe spelers voor Z.A.C.

Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Met de komst van Rik van Dalfsen, Job van Dalfsen, Quinten Turubassa en Guy Meting heeft zaterdagtweedeklasser Z.A.C. de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond. 

De gebroeders Rik (24) en Job (27) van Dalfsen komen over van hoofdklasser SC Genemuiden. Beide spelers hebben daar de jeugdopleiding doorlopen en speelden regelmatig in het eerste elftal. 

Quinten Turubassa (19) verkast van vierdeklasser S.V. ‘t Harde naar Zwolle-Zuid. Turubassa heeft drie jaar in de jeugdopleiding van PEC Zwolle gespeeld. Op zijn zestiende maakte hij zijn debuut in het eerste van ’t Harde, waar voormalig ZAC-trainer Egbert Kragt drie seizoenen aan het roer stond. De 29-jarige Guy Metting is afkomstig van derdeklasser S.V. Houten.  

Arnie Pot, de nieuwe trainer voor het komende seizoen, is verguld met de vier aanwinsten. “Door de komst van deze jongens hebben we een prachtige selectie staan voor het komend seizoen.” Z.A.C. raakt aanvaller Boaz Smits kwijt aan eersteklasser KHC. Smits, een voormalig jeugdspeler van PEC, werd door meerdere clubs in de gaten gehouden.

Logo van de oudste club van Zwolle.