31 punten van de Amerikaan Jhonathan Dunn waren niet genoeg voor Landstede in de halve finales van de beker.
31 punten van de Amerikaan Jhonathan Dunn waren niet genoeg voor Landstede in de halve finales van de beker. Foto: Pedro Sluiter

Landstede Hammers laat zich verrassen en mist bekerfinale in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

BASKETBAL

Landstede Hammers is er niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken en mist daarmee de kans om een prijs te veroveren in het eigen Theater van de Sport.

Het is een apart bekertoernooi dit seizoen. Alleen de twaalf eredivisieteams doen er aan mee en voor de verandering zijn het niet de ‘usual suspects’ die de dienst uitmaken. Donar, Heroes Den Bosch en ZZ Leiden lagen er zelfs al voor de halve finales uit en gisteravond werd Landstede Hammers verrast. In Bemmel verloor de ploeg van trainer Herman van den Belt na verlenging met 110-99 van Yoast United en die ploeg speelt zondag in Zwolle de finale van de DBL Cup. Een enorm verrassende finale tegen BAL (Basketbal Academie Limburg), dat Zeeuw & Zeeuw Feyenoord klopte met 84-79.

Landstede, nog altijd de regerend landskampioen, was een gewaarschuwde ploeg na de overwinning van Yoast op Donar en wist dat het met name één man in de smiezen moest houden. Dat lukte echter niet. De Amerikaan Austin Luke was ongrijpbaar en tekende voor 52 punten, 8 rebounds, 8 assists en 4 steals. Voormalig Landstede-speler Keime Helfrich was namens de thuisploeg goed voor 16 punten en 3 rebounds.

In een gelijkopgaand duel stond Landstede met 40-42 voor na de eerste helft. Na de pauze was Luke niet meer te houden en kroop Yoast voorbij de bezoekers uit Zwolle. Na het derde bedrijf stond het 68-61. Met twee rake vrije worpen zette Luke zijn ploeg op de rand van de finale, maar door een driepunter van Jhonathan Dunn en een blok van Kevin Bleeker op Luke sleepte Landstede er een verlenging uit. 

Na een fase waarin het puntje voor puntje ging, liep Yoast vanaf 97-95 weg bij Landstede, dat nog wel iets probeerde te forceren. Zonder de naar de kant gestuurde sterkhouder Jozo Rados lukte dat niet en met een 110-99 nederlaag werd Landstede terug naar huis gestuurd.

Scores Landstede: Jhonathan Dunn 31, Noah Dahlman 17, Kayel Locke en Yasiin Joseph 14, Jozo Rados 10 (en 10 rebounds).

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34