Afbeelding
Afbeelding KNVB

KNVB schrapt Regiocup

Sport

ZEIST - De KNVB heeft een streep gezet door de Regiocup. Volgens de voetbalbond is er niet genoeg tijd om nog een toernooi af te kunnen werken. Wel houdt de KNVB de Regiocup als optie voor de jeugd nog wat langer open. 

De KNVB wijst erop dat mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen zijn door geschoven naar op z’n vroegst 18 mei. “Dan blijft er te weinig tijd over voor een toernooi”, zo schrijft de bond op KNVB.nl. 

“Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten.”  

“Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.”

Voor de jeugd heeft de KNVB de Regiocup nog niet afgeschreven. “Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34