Jumping Zwolle
Jumping Zwolle Digishots

Jumping Zwolle komt niet meer terug

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PAARDENSPORT

Jumping Zwolle keert na twee edities in de IJsselhallen niet meer terug. De organisatie ziet met de naderende sluiting van de locatie geen toekomst meer voor het omvangrijke evenement.

In 2018 keerde een paardensportevenement, met topruiter en Zwollenaar Jeroen Dubbeldam als ambassadeur, na een afwezigheid van zeven jaren terug in Zwolle. Na twee mooie edities viel vorig jaar de derde editie in het water door corona. De toekomst van Jumping Zwolle werd vervolgens bedreigd door het nieuws dat de IJsselhallen in 2023 naar de grond gaan om plaats te maken voor woningbouw. 

De onzekerheid over de toekomst werd groter nadat duidelijk werd dat een nieuwe evenementenhal in Zwolle niet de vierkante meters gaat krijgen die Jumping Zwolle nodig heeft. Daarnaast heeft Libéma (eigenaar van de IJsselhallen) een deel van de hallen waar het evenement gebruik van maakte verhuurd tot 2023 aan een bedrijf voor opslag. Doordat er geen toekomstperspectief is voor Jumping Zwolle hebben het bestuur en de organisatie besloten om geen evenement meer te organiseren in Zwolle. 

Jonny Roelofsen, Teus van den Brink en Emmy Poppelaars hopen snel een doorstart te maken in een nieuwe stad. Gesprekken met een nieuwe partner zijn al in een gevorderd stadium. Deze nieuwe locatie biedt veel mogelijkheden met zeer goede faciliteiten om het evenement uit te breiden naar een hoger niveau. 

“We hebben de afgelopen twee jaren een fantastisch evenement neergezet dat groeiende was en we wilden de komende jaren verder vooruit. Het is echt ontzettend jammer. De IJsselhallen was voor ons een fantastische locatie”, sprak Poppelaars in 2020.