Anna van der Breggen sluit haar olympische loopbaan af met brons.
Anna van der Breggen sluit haar olympische loopbaan af met brons. stock

Brons voor Van der Breggen op olympische tijdrit

Sport

WIELRENNEN

Anna van der Breggen heeft op de Olympische Spelen in Tokio brons veroverd op de tijdrit, hetzelfde resultaat als vijf jaren geleden in Brazilië. 

Van der Breggen moest in de tijdrit van 22,1 kilometer 1 minuut en 1 seconde toegeven op de ontketende Annemiek van Vleuten, die drie dagen na het zilver op de weg haar eerste gouden medaille veroverde. De Zwitserse Marlen Reuser werd tweede op 56 seconden van Van Vleuten. 

Van der Breggen was de regerend wereldkampioene tijdrit, een discipline waarop ze vaak met Van Vleuten om de hoofdprijs streed. Van Vleuten werd wereldkampioene in 2017 en 2018 en beide keren werd Van der Breggen tweede. Ook in wegwedstrijden vochten de twee het vaak met elkaar uit.

Vijf jaren geleden was het de geboren Hasseltse die met goud en brons terugkeerde van de Spelen als succesvolste Nederlandse renner. Die eer is nu weggelegd voor Van Vleuten, die op 39-jarige leeftijd het grootste succes boekte van haar carrière. 

Voor de 31-jarige Van der Breggen was het de laatste Olympische Spelen. Zij stopt na dit seizoen om zich verder toe te leggen op een loopbaan als ploegleider van haar huidige werkgever SD Worx.