Een duel tussen Landstede Hammers en Donar in de play-offs om het landskampioenschap in 2019, gewonnen door Zwolle. Hier met Sherron Dorsey-Walker aan de bal.
Een duel tussen Landstede Hammers en Donar in de play-offs om het landskampioenschap in 2019, gewonnen door Zwolle. Hier met Sherron Dorsey-Walker aan de bal. Foto: Pedro Sluiter (archief)

Landstede viert 25 jaar Hammers met jubileumwedstrijd tegen Donar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

BASKETBAL

Landstede Hammers speelt op zaterdag 19 september een jubileumwedstrijd tegen Donar. Het is de afsluiting van de voorbereiding en een wedstrijd die in het teken staat van 25 jaar topbasketbal in Zwolle.

Harry Bouwhuis schreef onlangs nog een mooi verhaal in de Terugblik-serie van De Swollenaer waarin hij terugkeek op een verhuizing die destijds veel stof deed opwaaien. In dat artikel is te lezen hoe The Red Giants verkaste van Meppel naar Zwolle, waar het team dat begon als Cees Lubbers The Hammers in 25 jaren uitgroeide tot vaste waarde in de top van het Nederlandse basketbal.

Op zaterdag 19 september is het precies 25 jaren geleden dat de eerste wedstrijd van The Hammers werd gespeeld. De tegenstander, het Groningse Donar, is dan dezelfde als destijds.

Voorbereiding

Landstede is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en speelt zondag 29 augustus een eerste oefenwedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Publiek is welkom. De Zwolse eredivisionist oefent nog volop voordat de competitie op 26 september van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Heroes Den Bosch.

Dubbele ontmoeting met Leiden

Na het treffen met Apollo heeft Landstede een dubbele ontmoeting met landskampioen ZZ Leiden (5 september in Leiden en 6 september in Zwolle) waarna het op zaterdag 11 september tegen Lille Metropole Basket speelt. Donderdag 16 september is ARIS Leeuwarden de tegenstander en de voorbereiding wordt afgesloten met een jubileumwedstrijd in het Landstede Sportcentrum tegen Donar. Bij de thuiswedstrijden (tegen Apollo, Leiden, ARIS en Donar) is publiek toegestaan. Meer informatie daarover op de website van Landstede Hammers.