G-korfbal, Oranje Zwart-Juventa
G-korfbal, Oranje Zwart-Juventa Foto: Robert Scherrer

Spanning om te snijden voor en tijdens eerste G-korfbalwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

G-KORFBAL

Door corona ging er in het voorjaar van 2020 een streep door de eerste wedstrijd van het G-korfbalteam van Oranje Zwart, maar zaterdag was het dan eindelijk zover. “Sommigen konden de nacht ervoor niet slapen van de spanning.”

Na meer dan een jaar wachten was het dan eindelijk zover: de allereerste G-korfbal wedstrijd van Oranje Zwart tegen een team van een andere vereniging. De wedstrijd tegen Juventa moest vorig jaar de kers op de taart worden van ‘vijftien jaren G-korfbal bij Oranje Zwart’, maar kon vanwege corona niet doorgaan, tot groot verdriet van de G-korfballers. Dat ze vervolgens zo lang de tijd hadden om uit te kijken naar deze wedstrijd, kwam de spanning wel ten goede. Al werd die spanning sommigen bijna teveel tijdens de wedstrijd die in 7-7 eindigde. “Voor beide groepen was het de eerste keer, zo’n wedstrijd, dus er was zeker veel spanning bij de spelers. Er waren zelfs spelers die de nacht ervoor niet konden slapen”, vertelt Robert Scherrer.

De trainer/begeleider van het OZ-team haalde zijn ‘sterspeler’ er maar even uit toen Oranje Zwart dreigde weg te lopen bij de bezoekers uit Hardenberg. Met een gelijkspel kon iedereen uiteindelijk goed leven. Wanneer de volgende G-korfbalwedstrijd op het programma staat is onduidelijk. “In het westen is er al wel een competitie, hier nog niet. Het is wel de bedoeling dat we een toernooi gaan organiseren in april volgend jaar. Asv Dronten en Juventa hebben al aangegeven zeker te willen komen”, zegt Scherrer, die een team van zeven spelers (drie vrouwen en vier mannen) begeleidt. Genoeg voor het spelen van mono-korfbal (vier spelers), maar nieuwe aanwas is gewenst.

De grootste uitdaging is volgens Scherrer om die nieuwe spelers te vinden. “Die moeten er wel zijn. Korfbal is alleen veel minder bekend (dan voetbal bijvoorbeeld). We moeten wat meer tamtam maken.”

G-korfbal, Oranje Zwart-Juventa
De G-korfballers van Oranje Zwart en Juventa na hun eerste wedstrijd.