Afbeelding
Stockfoto

Sparta moet groeien, Oranje Zwart verrassend aan kop

· leestijd 1 minuut Sport

KORFBAL - De korfballers van Sparta en Oranje Zwart hebben de vijfde speelronde in de veldcompetitie achter de rug. In de eerste weken is duidelijk geworden dat Sparta tijd nodig heeft om te groeien en dat Oranje Zwart de wind in de zeilen heeft.

Sparta speelde zaterdag in de overgangsklasse A gelijk tegen bij AVO (14-14). Bij de Zwolse ploeg zat veldtrainer Christian Lucas op de bank. Hij verving Wilco van den Bos, die verplichtingen had als bondscoach van het Duitse nationale team. 

“Een week eerder speelden we tegen Drachten en zaterdag tegen AVO. Dan kun je zien waar je staat. Tegen Drachten hebben we verloren en zaterdag mochten we niet klagen met een puntje. Drie minuten voor tijd stonden we nog twee punten achter. We hebben moeite met scoren. Veertien doelpunten is veel te weinig”, aldus Lucas. 

Volgens hem heeft de nieuwe selectie van Sparta tijd nodig om te groeien. “Bepalende spelers zijn weggegaan. Daar zijn nieuwe spelers voor teruggekomen. Deze groep speelt nog niet zo lang samen, het is wennen. We zijn niet denderend begonnen aan de competitie. We moeten zorgen dat we erin blijven en een basis leggen om in de zaal straks te kunnen vlammen.”

We maken de stap naar Oranje Zwart. Zaterdag won Oranje Zwart met 19-18 van DOS-WK. De Zwolse formatie wist alle vijf duels in de competitie te winnen. “We dachten aan de middenmoot en staan nu bovenaan. Alles pakt zeer gunstig uit voor ons. Het is wel zo dat we elke wedstrijd ook hadden kunnen verliezen”, aldus Oranje Zwart-trainer Coen Klappe. Oranje Zwart zou eigenlijk uitkomen in de derde klasse, maar op verzoek van de korfbalbond nam Oranje Zwart een vrijgekomen plek in de tweede klasse D in. Daarom was de doelstelling voorzichtig, ook wegens mutaties in de selectie. Lars van Erp is gestopt en er zijn enkele spelers uitgevallen. “De doelstelling was om met zes of acht punten de zaal in te gaan om ons straks te handhaven als we weer compleet zijn. Maar we staan nu al op tien punten. Maar we spelen nog tegen Devinco en EKC. Die kun je ook verliezen en dan sta je bovenaan in de middenmoot.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden