Door de goal van Daishawn Redan kwam PEC voor het eerst dit seizoen op voorsprong.
Door de goal van Daishawn Redan kwam PEC voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Foto: Pedro Sluiter

PEC Zwolle ziet bonuspunten alsnog in rook opgaan

Sport

PEC ZWOLLE 

Dat een dapper en furieus strijdend PEC Zwolle heel sneu wegkwam tegen PSV, daar was iedereen het over eens. Bij trainer Art Langeler was er dan ook een dubbelzijdig gevoel over de 3-1 nederlaag in Eindhoven.

PEC zag een eerste driepunter en uiteindelijk ook een puntje in de laatste zeven minuten in rook opgaan. Tot dat moment had de Zwolse ploeg, die na drie minuten op voorsprong kwam door een knappe goal van Daishawn Redan, stand gehouden. Dat lukte dankzij een uitblinkende doelman Kostas Lamprou, wat geluk en veel kunst- en vliegwerk. Na een gemiste kans van Bruma kopte Ramalho echter raak uit de daaropvolgende corner. Een minuut later scoorde Gakpo 2-1 en in de negentigste minuut noteerde Boscagli met een fraaie vrije trap de 3-1.

Enorme teleurstelling en trots, op de Zwolse vechtlust, vochten bij Langeler om voorrang. “We hebben echt met elkaar geknokt tot het einde.”

Het was een hard gelag dat PEC weer met lege handen stond. Zeker aangezien concurrenten zoals Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles wel drie punten pakten. “Dit waren bonuspunten geweest. Maar we hebben de punten hard nodig. Als we stappen willen maken, moeten we die laatste tien minuten ook zien te overleven. Dat doen we niet goed”, vond aanvoerder Bram van Polen.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden gisteren