Mustafa Saymak keerde na blessureleed terug in de ploeg bij PEC Zwolle en tekende in Utrecht meteen voor een fraaie treffer (de 4-1).
Mustafa Saymak keerde na blessureleed terug in de ploeg bij PEC Zwolle en tekende in Utrecht meteen voor een fraaie treffer (de 4-1). Foto: Pedro Sluiter

Zware nederlaag in Utrecht is zwaar geflatteerd

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Bij de 5-1 nederlaag in Utrecht stak vooral het gebrek aan scorend vermogen weer de kop op bij PEC Zwolle. De grote nederlaag deed geen recht aan het spelbeeld, waarin de ploeg van Art Langeler FC Utrecht in meerdere fases naar achteren drukte en alleen naliet om te scoren. 

Na de vroege 1-0, een strafschop van Douvikas na een overtreding van Voet op Ramselaar, werd PEC sterker en brutaler. Het was een wonder dat Kastaneer na een half uur niet scoorde. Zijn uithaal van dichtbij kwam via de onderkant van de lat, de paal en de lat in de handen van Utrecht-doelman Paes. Huiberts en Nakayama waren in de eerste helft ook nog dichtbij en Huiberts penetreerde aan het begin van de tweede helft opnieuw door de Utrechtse defensie. Na een prima aanval door het midden schoot de jonge middenvelder voorlangs.  

Utrecht reageerde op de Zwolse kansenregen door zelf weer wat meer initiatief te nemen en dat leidde ook al gauw tot gevaar voor de neus van doelman Lamprou. Die zag Mahi eerst nog een kans missen voordat Sylla wel de 2-0 op het bord zette. Vijf minuten later was de wedstrijd beslist toen PEC wederom een strafschop incasseerde. De VAR greep in en bestrafte een overtreding van Strieder op Van der Hoorn. Ramselaar schoot vanaf elf meter raak. Mahi maakte daarna ook eindelijk zijn eerste competitiegoal voor Utrecht voordat Mustafa Saymak met een schitterende uithaal wat terugdeed (4-1). Een treffer die PEC weliswaar toekwam, maar waar het niks meer voor kocht.

Thuisduels waarin het moet gebeuren

Geflatteerd dus, deze 5-1 in Nieuw Galgenwaard. Met dat in het achterhoofd, en de 1-1 tegen Sparta van woensdag, kan wel gezegd worden dat PEC deze week is opgestaan. De stijgende lijn qua spel moet alleen nog worden omgezet in driepunters, want die heeft PEC nodig om van de laatste plaats af te komen. In de komende vijf, zes weken moet het in de thuiswedstrijden tegen Heerenveen (2 oktober), Heracles (23 oktober) en Cambuur (6 november) gebeuren.

PEC Zwolle-De Graafschap

Later op de avond, of beter gezegd in de nacht van zaterdag op zondag, druppelde het resultaat van de loting voor de KNVB Beker binnen. Op 26, 27 of 28 oktober speelt PEC in de eerste ronde een thuiswedstrijd tegen De Graafschap, de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden