Daishawn Redan maakt gelijk en loopt voorop om het eerste doelpunt voor pec in het seizoen te vieren. Pedro Sluiter

Eerste doelpunt levert puntje op voor hekkensluiter PEC Zwolle

(door Jeroen Kuiper)

PEC ZWOLLE

De hatelijke nullen zijn van de scorekaart van PEC Zwolle verdwenen na het duel met Sparta Rotterdam (1-1). Maar van een jubelstemming is geen sprake. Het spel tegen de Rotterdammers biedt voldoende aanspraak op een zege, maar een tweede doelpunt maken blijkt teveel van het goede voor de hekkensluiter van de eredivisie.

Het seizoen voor Art Langeler en zijn mannen tot dusverre is vrij simpel te beschrijven: rampzalig. Niet scoren, geen punten en tot overmaat van ramp de IJsselderby in Deventer verliezen van Go Ahead Eagles. Het zijn zware tijden voor de teruggekeerde Langeler. En ook tegen Sparta volgt er weer een mentale opdoffer van jewelste. Ditmaal al binnen 65 seconden, als oud-PEC’er Vito van Crooij compleet vrijstaand de bal kan binnenkoppen. Siemen Voet en Yuta Nakayama kijken elkaar verbijsterd aan. De Japanner toont in het vervolg van de wedstrijd wel herstel, door vooral in balbezit prima spel te laten zien. Bij de gelijkmaker na acht minuten is het de linksback die zijn tegenstander dolt, doorzet op de achterlijn en Daishawn Redan de vrijwel niet te missen kans op de gelijkmaker biedt: 1-1.

De opluchting die daarna voelbaar is in het MAC3PARK stadion, doet PEC Zwolle zichtbaar goed. Het spel is bij vlagen aardig en er lukken zowaar combinaties die tot kansen leiden. De grootste is vlak voor rust voor Gervaine Kastaneer. De aanvaller dwingt keeper Emil Okoye tot een knappe redding en ziet zijn rebound net tot hoekschop verwerkt worden. Ook het optreden van de debuterende Mark Pabai stemt hoopvol. De rechtsachter speelt vol energie, doet weinig gekke dingen en laat zich ook aanvallend af en toe zien.

Na rust blijft PEC het prima doen, al krijgen ook de bezoekers prima kansen. Dirk Abels en invaller Emanuel Emegha dwingen Kostas Lamprou tot twee katachtige reflexen. Het zijn zeldzame Rotterdamse speldenprikken, want het is PEC Zwolle dat het vaakst de bal heeft en ook kansen krijgt. Maar onder andere Slobodan Tedic krijgt zijn kopballen net over het doel, in plaats van tussen de palen. En zo is het eerste punt voor PEC binnen, maar blijft het gevoel overheersen dat er meer in heeft gezeten.

Daishawn Redan maakte in de zesde wedstrijd van deze competitie het eerste doelpunt voor PEC Zwolle.
Slobodan Tedic doet een uiterste poging.