Diederik Meijntjes, manager Peakz Padel in de IJsselhallen.
Diederik Meijntjes, manager Peakz Padel in de IJsselhallen. Foto: Pedro Sluiter

NK padel voor drie jaren naar Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PADEL 

De NK padel wordt dit jaar van 5 tot en met 12 december gehouden in de IJsselhallen en zal ook in 2022 en 2023 in onze stad plaatsvinden.

Zwollenaren Jakko Slot (FrontRow Sportmarketing & Events) en Edgar van Perlo (Ons Project) is het gelukt om dit evenement voor drie jaren naar de Hanzestad te halen. Diederik Meijntjes, manager van Peakz Padel in de IJsselhallen, is er trots op dat zijn locatie minder dan een jaar na de opening al zo’n evenement mag faciliteren. “Mijn ambitie is Zwolle in alles de padelhoofdstad van Nederland te maken. Deze ambitie kun je alleen waarmaken door samen te werken en dat doen wij dankzij de samenwerking met FrontRow, Ons Project, SportService Zwolle en de KNLTB.”

Tijdens het toernooi wordt er gespeeld in de categorieën heren, dames, senioren en jeugd. Er worden de komende weken diverse clinics en side-events gehouden, vooral gericht op scholen en senioren.

“Als KNLTB hebben we de missie om meer mensen meer te laten padellen”, zegt Albert-Jan Smid, manager commerciële zaken bij de tennisbond. “Om zoveel mogelijk mensen te bereiken willen we onze evenementen gespreid in het land organiseren. De mooie locatie van Peakz Padel IJsselhallen en de actieve padelcommunity in Zwolle hebben ons naar het oosten van Nederland getrokken.”

Peakz Padel heeft zes indoorbanen in de IJsselhallen en vier outdoorbanen. De intentie is om de finalerondes van het evenement vanaf volgend jaar in het Landstede Sportcentrum te houden en dan met name door de absolute meerwaarde van een centrecourt met tribunes.

In 2024 moeten de IJsselhallen gaan plaatsmaken voor woningbouw. Peakz Padel is in Zwolle al op zoek naar een nieuwe locatie.