Fay Boxum, Esmee Mulder, Daniëlle Meinema en Lotte Pieterman.
Fay Boxum, Esmee Mulder, Daniëlle Meinema en Lotte Pieterman. SWOL 1894

Top tien-noteringen voor SWOL 1894 op Nederlandse Estafette Kampioenschappen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWEMMEN

SWOL 1894 deed zondag met vier teams mee aan de Nederlandse Estafette Kampioenschappen en twee daarvan eindigden in de top tien.

In het Zwemcentrum Rotterdam was het ‘s ochtends de beurt aan de junioren en ‘s middags streden de senioren om de eerste grote prijzen van dit seizoen. Per leeftijdscategorie kwamen de snelste twintig teams van Nederland in actie.

Diede Veld, Seb Pieterman, Robin Schutrup en Storm Boxum lieten zien nu al, aan het begin van het zwemseizoen, in prima vorm te verkeren. Zij zwommen vier knappe races bij de 4x100 meter-afstanden waarbij menig inschrijftijd sneuvelde. Met een puntentotaal van 1117,66 punten finishten de junioren 4 (jongens van vijftien jaar) als achtste.

Het meisjes-estafetteteam bestaande uit Cato Tulen, Dieuwke Cleveringa, Fay Boxum en Esmee Mulder toonde zich verrassend sterk in een snel deelnemersveld bij de junioren 4. Ondanks de vervelende blessure waar Cleveringa vlak voor de kampioenschappen nog mee kampte, wisten de talentvolle zwemsters zeer dichtbij hun inschrijftijden te komen op de 4x100 meter-afstanden. Met 1204,29 punten pakten zij een fraaie negende plaats in het eindklassement.

Fay Boxum en Esmee Mulder deden ‘s middags ook mee bij de senioren. Samen met Daniëlle Meinema en Lotte Pieterman pakten zij een dertiende plaats op de 4x100 meter wisselslag.

Jesse Emming, Roan van der Stege, Julian Zwarthoff, Tristan Meijers en Ryan Freriksen (junioren 2) namen de 4 x 50 meter-afstanden voor hun rekening en voor het merendeel was het de eerste keer dat zij een groot kampioenschap mochten zwemmen. Zij hielden zich samen keurig staande met als eindresultaat een gedeelde zeventiende plaats. 

Afbeelding
Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 18 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 23 uur geleden