Junioren in actie op de Open Peppercup in 2020.
Junioren in actie op de Open Peppercup in 2020. Foto: Pedro Sluiter

NK Karate voor het eerst in Theater van de Sport

· leestijd 1 minuut Sport

KARATE 

Het Landstede Sportcentrum is komend weekeinde het toneel van de NK Karate. Er is geen publiek toegestaan, maar de Karate-do bond Nederland is desalniettemin blij dat het evenement dit jaar wel door kan gaan.

Nadat de KBN enkele jaren de organisatie van het karate-evenement ‘The Open Peppercup’ heeft ondersteund, wordt dit jaar voor het eerst de NK Karate in het Theater van de Sport gehouden. “Het Landstede Sportcentrum is een prachtige locatie voor dit NK”, zegt eventmanager Ronald Meijer. “Zodra je binnenkomt word je aandacht gezogen naar het centrecourt, waar de karatewedstrijden zullen plaatsvinden.”

Bij de NK Karate worden wedstrijden georganiseerd in ‘kata’, het schijngevecht, en ‘kumite’, een gevecht van twee karateka’s tegen elkaar. Ook worden er bij dit NK wedstrijden georganiseerd voor het Para Karate, karate voor mensen met een beperking. Karateka’s die in een rolstoel zitten, een fysieke of een mentale beperking hebben, kunnen deelnemen aan deze wedstrijden.

Op zaterdag zijn alle katawedstrijden en de kumitewedstrijden voor karateka’s vanaf achttien jaar. Op zondag zijn de kumitewedstrijden voor de jeugd tot achttien jaar. Meer informatie over het programma is te vinden op de KBN-website.

Voor het Landstede Sportcentrum is dit de tweede nationale titelstrijd van 2021. “Het NK Tafeltennis wordt al heel wat jaren bij ons georganiseerd en zal ook de komende twee jaar zeker hier plaatsvinden”, aldus Hans Roman, operationeel manager van het Landstede Sportcentrum. “In eerdere jaren jaren vonden ook het NK Cheerleading, NK Kendo ( een Japanse gevechtsport) en verschillende bekerfinales volleybal en basketbal bij ons plaats. Dat hier nu ook de NK Karate bij komt, vinden we geweldig. Toch zeker ook omdat we met de Open Peppercup al veel ervaring hebben opgedaan met deze sport.”

De NK Karate