Voetbalvereniging Dieze West op het Hoge Laar.
Voetbalvereniging Dieze West op het Hoge Laar. Foto: Pedro Sluiter

Dieze West-Be Quick ‘28 weer uitgesteld

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Door de nieuwe coronamaatregelen kan de bekerwedstrijd tussen Dieze West en Be Quick ‘28 dinsdagavond niet doorgaan en dat is al de tweede keer dat het duel wordt afgelast.

De eerste keer ging het niet door vanwege een coronabesmetting bij Be Quick ‘28, dat zich daardoor had afgemeld. Nu gooien de nieuwe maatregelen, waardoor sportaccommodaties vanaf 17.00 uur dicht moeten, roet in het eten. Daardoor kan dinsdagavond ook de inhaalwedstrijd Oene-Zwolsche Boys en op 7 december de bekerwedstrijd Heerde-Berkum niet doorgaan.

Dieze West-Be Quick ‘28 is een bekerpotje, in de eerste ronde van de knock out-fase, waar met name door de spelers en niet in de laatste plaats de trainer van Dieze West enorm naar uit wordt gekeken. “We hadden heel graag gespeeld”, zegt Tom IJzerman. Zijn team is voorlopig oppermachtig in de vierde klasse en wil graag eens zien waar het staat tegen een tweedeklasser. Dieze West liet in de voorronde van de districtsbeker al zien dat het voor derdeklassers in ieder geval niet bang hoeft te zijn. Hardenberg ‘85, Avereest en HTC werden overtuigend opzij gezet.

De wedstrijd is vooral bijzonder door het verleden van Be Quick ‘28-trainer Marcel Boudesteyn, die twee succesvolle seizoenen bij Dieze West kende en een grote rol speelde in de opmars van de toen nog zondagploeg richting de hoofdklasse. IJzerman was aanvoerder van dat elftal.

De gekke situatie doet zich nu voor dat er komend weekeinde nog allerlei wedstrijden op het programma staan, maar dat er deze week al niet meer getraind kan worden (na 17.00 uur). De verwachting is dat er morgen (dinsdag) of overmorgen (woensdag) meer duidelijkheid komt over de resterende wedstrijden van dit kalenderjaar. “Als we zaterdag moeten voetballen, dan doen we dat. Maar ik denk dat niemand zit te wachten op wedstrijden terwijl je niet kun trainen”, zegt IJzerman, die het tegelijkertijd jammer zou vinden als de winterstop nu al is aangebroken. “We willen nog wel even door, want we zitten in een goede flow.” Dieze West won zaterdag met 5-2 van Reaal Dronten en dat was de achtste zege in acht competitieduels. 

Tom IJzerman bij Dieze West op het Hoge Laar.
Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden