WVF-trainer Marcel van der Steege tijdens de wedstrijd tegen Hulzense Boys, die met 1-3 verloren gaat.
WVF-trainer Marcel van der Steege tijdens de wedstrijd tegen Hulzense Boys, die met 1-3 verloren gaat. Foto: Pedro Sluiter

Van der Steege na vier seizoenen weg bij WVF; ‘wil niet dat goede gevoel minder goed wordt’

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Marcel van der Steege hecht veel waarde aan een goede verstandhouding bij de club(s) waar hij werkt(e) en wil dat zeker bij WVF niet op het spel zetten. Daarom heeft de trainer besloten dat dit zijn laatste jaar in Westenholte wordt.

“Vier jaren is toch best een lange periode in een trainersleven. Laat ik voorop stellen dat ik het bij WVF erg goed naar m’n zin heb, als mens en als trainer. Dat koester ik, zeker bij een club waar ik vroeger zelf gevoetbald heb en heel veel mensen ken. Het is me te veel waard om dat op het spel te zetten. Ik wil niet in de situatie komen dat dit goede gevoel minder goed wordt”, verklaart Van der Steege zijn besluit om het na dit seizoen voor gezien te houden. Dat de rek in de spelersgroep er ook wel een beetje uit is – in twee jaren tijd is de club getransformeerd van coronakampioen tot degradatiekandidaat- bestrijdt de Zwolse trainer, vader van WVF-spits Dani en SVI-verdediger Niek van der Steege.

“Dit seizoen hebben we bij vlagen misschien wel ons beste voetbal laten zien. Toen wij coronakampioen werden in 2019/2020 hadden we vooral succes met reactievoetbal. Nu proberen we zelf meer het spel te maken. Waar het bij ons aan ontbreekt is scorend vermogen. Onze aanvallers krijgen nu minder ruimte en tijd dan toen en daar hebben we het moeilijk mee. Dat zag je gisteren ook terug”, zegt Van der Steege een dag na de 1-3 nederlaag tegen Hulzense Boys, de nummer 2 in 2H. 

Twee in plaats van negen punten

“In het coronajaar was dat onze grootste concurrent. Scorend vermogen maakt nu het verschil. Zij hebben drie spelers voorin die een doelpunt kunnen maken en zijn dodelijker in de afronding. Wij krijgen na de 0-2 een honderd procent-kans, van een meter of acht, negen en die missen we. En er zijn meer mogelijkheden geweest om met 1-2 de rust in te gaan”, verzucht Van der Steege, die precies weet waar het dit seizoen misging voor WVF. In oktober haalde zijn ploeg achtereenvolgens tegen PH, Den Ham en De Esch slechts twee punten waar dat er volgens hem negen hadden moeten zijn. “De tegenstander had eigenlijk niets te vertellen. Daar heb je het gigantisch laten liggen. Met zeven punten meer sta je gewoon in de middenmoot’, aldus de voormalig trainer van onder meer WHC, Go Ahead Kampen en DETO. Volgens hem waren alleen de nederlagen tegen Hulzense Boys en Be Quick ‘28 dit seizoen terecht.

Rollen in Zwolle omgedraaid 

Door het 1-3 verlies tegen Hulzense Boys (doelpunt Kelvin Groothand) blijft WVF onderin hangen met zes punten uit negen duels. In verliespunten staat het zelfs helemaal onderaan in 2H. De rollen in Zwolle zijn duidelijk omgedraaid ten opzichte van twee seizoenen geleden. Waar Be Quick ‘28 en ZAC tegen degradatie vochten in het seizoen dat WVF coronakampioen werd, vinden we die clubs nu terug bij de bovenste vijf. 

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16