Doelvrouw Moon Pondes tijdens de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag.
Doelvrouw Moon Pondes tijdens de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag. Foto: © Pedro Sluiter

Nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen aanstaande

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE 

Wie volgt bij PEC Zwolle Vrouwen Joran Pot straks op? De trainer, die bezig is aan zijn zevende seizoen in Zwolle, tekende eind januari bij FC Twente. Een maand later is zijn opvolger nog niet bekend, al laat de uitkomst niet lang meer op zich wachten.

“Wat we weten is dat de club in gesprek is met serieuze kandidaten. Zelf hebben we daar geen stem in. Het is ons nog niet bekend wie het gaat worden”, aldus Moon Pondes na afloop van het bekerduel afgelopen vrijdag tegen ADO Den Haag (1-3).

Wat al wel bekend is, is dat PEC Zwolle Vrouwen op zondag 6 maart de competitie vervolgt. Vermoedelijk is FC Twente dan de tegenstander. Dat heeft te maken met de nieuwe opzet. De Pure Energie Eredivisie kent eigenlijk drie ronden. Iedere ploeg speelde al twee keer tegen elkaar.

Na zestien duels wordt de balans opgemaakt en volgen er nog acht wedstrijden. Omdat pas maandagavond het laatste competitieduel wordt gespeeld en dan pas iedere ploeg evenveel wedstrijden heeft gespeeld, wist PEC Zwolle vrijdagavond nog niet wat het te wachten staat.

Eredivisie Cup

Wel is het restant een strijd om de eer, want prijzen pakken zit ervoor de formatie van trainer Pot niet meer in. Of het moet de Eredivisie Cup zijn, die aan het eind van het seizoen op de agenda staat. Vrijdag werd in de kwartfinale van de KNVB-beker thuis met 1-3 verloren van ADO Den Haag. “Een terechte nederlaag. Het verschil zat ‘m in de beleving. Die was er bij ons niet echt, terwijl je juist in een bekerduel verwacht dat je een stapje extra zet”, concludeerde Pondes.

De Haagse overwinning kwam tot stand in de tweede helft, want halverwege was het nog 1-1. Maartje Looijen scoorde binnen het half uur de 0-1. PEC Zwolle kwam er eigenlijk niet aan te pas, ontsnapte toen een Haagse inzet op de lat belandde, maar kon toch met een gunstig resultaat gaan rusten. Jeva Walk kopte vijf minuten voor de pauze binnen: 1-1.

In de tweede helft was ADO Den Haag PEC Zwolle echt de baas. De rappe rechtsbuiten Liz Rijsbergen stichtte keer op keer gevaar en zag haar goede spel beloond worden met een treffer na ruim zeventig minuten spelen. PEC Zwolle was van slag en incasseerde amper vijf minuten later de 1-3 door aanvoerder Gwyneth Hendriks. Die tik kwam de thuisploeg niet meer te boven.

Aanvoerdersband

Pondes, die vanwege de afwezigheid van Moïsa van Koot de aanvoerdersband droeg, wist waar het aan lag. “Aanvallend hebben we ook te weinig bereikt. Verdedigend deden we ons werk wel. Alleen hebben we amper kansen gecreëerd en kwamen we niet toe aan ons combinatievoetbal.”

Doelvrouw Moon Pondes (rechts) in actie tijdens het bekerduel tegen ADO Den Haag.
PEC Zwolle vrouwen - ADO Den Haag.
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 13 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden