Kan Dieze West zaterdag ook weer juichen?
Kan Dieze West zaterdag ook weer juichen? Foto: Pedro Sluiter

Hoe hangt de voetbalvlag erbij in het Zwolse?

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Het voetbalseizoen 2021/2022 wordt uitgespeeld. Dat betekent gewoon weer kansen op kampioenschappen en promoties, maar ook degradatiezorgen en angsten om af te dalen. Nog een maand en dan zit de reguliere voetbalcompetitie erop. Hoe wappert de vlag bij de Zwolse voetbalclubs? Vandaag deel 3, de vierde klasse zaterdag en zondag.

Speciale aandacht voor Dieze West. In de vierde klasse D kan het zaterdag bij winst kampioen worden in en tegen Kampen. Dan moet VHK niet weten te winnen tegen ‘t Harde. Speelt VHK gelijk of verliest het, dan is het verschil met nog drie wedstrijden te spelen, minimaal tien punten.

Klassegenoot Wythmen, de ploeg van trainer Marc Helderman beleeft een kleurloos seizoen, zonder franje en fratsen. De Wythmers staan negende en hadden vlak voor en na de winterstop hun beste periode, met onder andere een knappe winst op VHK. Zaterdag verloor het in eigen huis echter van het laaggeklasseerde Noord Veluwe Boys. Wythmen heeft nog twee derby’s te gaan. Zaterdag thuis tegen VSW en twee weken daarna komt Dieze West op bezoek.

Voor VSW is het ook geen geweldig seizoen. De beste periode was eind maart. Toen de manschappen van trainer Manuel Schilder wonnen van nummer drie ‘s Heerenbroek en koploper Dieze West als eerste en tot nu toe enige ploeg wisten te verslaan. Typerend was ook dat de Windesheimers een paar dagen later van het zieltogende Kampen verloren. VSW is door de 5-2 zege van afgelopen zaterdag op Reaal Dronten, de komende tegenstander Wythmen wel voorbij op de ranglijst en staat nu achtste.

En dan is er nog SV Zwolle, dat het moeilijk heeft in de vierde klasse G van het zondagvoetbal. In die klasse degraderen de nummers dertien en veertien naar de vijfde klasse. SV Zwolle staat op doelsaldo twaalfde en dat komt door de vier behaalde punten uit de laatste twee wedstrijden. Donderdag speelt SV Zwolle het inhaalduel in en tegen Raalte.
Voor FC Ulu Spor is het degradatiedoek in die vierde klasse al gevallen. Vanavond speelt het nog thuis tegen Haarle. Alle twintig duels gingen tot nu toe verloren. De vraag is of Ulu Spor komend seizoen in de vijfde klasse van het zondagvoetbal speelt, waarin het in het seizoen 2017/2018 voor het laatst uitkwam. Er zijn plannen om over te stappen naar de zaterdag. Daarom is de sportredactie in de geschiedenis van FC Ulu Spor gedoken. Lees dat artikel op www.deswollenaer.nl.