WVF-keeper Mike te Wiele in actie tegen ZAC. De doelman stopt en neemt waarschijnlijk afscheid zonder prijs.
WVF-keeper Mike te Wiele in actie tegen ZAC. De doelman stopt en neemt waarschijnlijk afscheid zonder prijs. Foto: Pedro Sluiter

Voor wie krijgt voetbalseizoen nog een vervolg?

· leestijd 2 minuten Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Dit weekend eindigt het reguliere voetbalseizoen. Een jaargang die ook nu weer werd bepaald door de coronamaatregelen, maar wonderwel tot een goed eind werd gebracht. Alhoewel. Wat is goed? Voor de laatste speeldag maakt De Swollenaer de balans op.

Berkum sluit het hoofdklasse-avontuur af met solide handhaving. Zaterdag komt Buitenpost naar Zwolle, dat één plek onder Berkum bivakkeert. Het lukte zaterdag niet om het kampioensfeestje van SV Urk te verstieren. Die ploeg haalde de titel binnen door een 2-1 zege. Ook Berkum is nog kansrijk voor een prijs. Urk heeft als promovendus niets aan de derde periodetitel, nummer twee DETO is met 18 punten het meest kansrijk. Berkum heeft net als Eemdijk 16 punten, maar is dus sowieso afhankelijk van de uitslag HZVV-DETO.
In de eerste klasse D rook middenmoter SVI ook even aan een periodetitel, maar na het verlies in en tegen Nunspeet (4-2), is SVI klaar. Bijna dan, zaterdag komt DOS Kampen nog naar Ittersum.

En dan de tweede klasse H, waar het seizoen voor Be Quick’28 nog een nacompetitievervolg krijgt. De ploeg van algemeen PEC Zwolle directeur en trainer Marcel Boudesteyn, finisht sowieso als derde. Daar verandert het resultaat zaterdag tegen runner-up PH Almelo niets aan. Hoe het zit met de moraal van Be Quick’28 na de 11-1 (!) nederlaag tegen kampioen Quick’20, is nog even afwachten. Doordat die ploeg uit Oldenzaal twee periodetitels binnensleept, neemt Be Quick’28 er sowieso eentje over, ook omdat nummer twee Hulzense Boys er op eigen kracht eentje won. Be Quick’28 speelt nacompetitie op zaterdag 11, dinsdag 14 en zaterdag 18 juni (finale op neutraal terrein).

Voor de andere twee Zwolse ploegen uit de tweede klasse H, WVF en ZAC zit het seizoen erop. Voor ZAC sowieso, dat op een veilige tiende plek eindigt en thuis Sparta Enschede ontvangt. WVF kan met een mitsen en maren theorie nog de derde periodetitel winnen. Dan moet het zelf met klinkende cijfers winnen van Hulzense Boys, IJVV moet winnen van Enter Vooruit en Be Quick’28 tegen PH moet uitdraaien op een gelijkspel. Dan eindigen Enter Vooruit, IJVV, PH en WVF allemaal op zestien punten en is het doelsaldo bepalend.

Kater

En dan de derde klasse C. HTC staat aan de vooravond van een feestelijk jubileum, maar mogelijk ook van een andersoortige kater. Degradatie ligt op de loer voor De Tuinders, die nu twaalfde zijn en geen dertiende meer kunnen worden. Het is hoe dan ook een nacompetitieplek. Zaterdag moet het thuisduel tegen Olympia’28, dat tiende staat en ook nog niet helemaal veilig is, drie punten opleveren. HTC werd zaterdag weggeblazen door Swift’64: 6-0. Als Vios Vaassen niet gepasseerd wordt op de ranglijst – die ploeg speelt uit tegen het al gedegradeerde Hulshorst – treedt HTC op dinsdag 14 (thuis) en zaterdag 18 juni (uit) aan in de nacompetitie.

Zwolsche Boys eindigde in diezelfde klasse keurig onderin de middenmoot en treft komend seizoen Dieze West, de meer dan terechte kampioen in de vierde klasse D. Wijthmen en VSW hadden in die vierde klasse, maar weinig kleur op de wangen met een achtste (VSW) en negende (Wijthmen) ranglijstplek. In theorie kan dat zaterdag nog omgedraaid worden. Wijthmen speelt uit bij Real Dronten, VSW ontvangt CSV’28 dat zichzelf een beroerde dienst bewees door thuis van concurrent VHK te verliezen (2-3). Als Heerenbroek, de vaststaande winnaar van periode drie, VHK zaterdag verslaat en CSV’28 wint van VSW, dan neemt de formatie van trainer Berry Mulder een periodetitel over van Dieze West. En dan wacht, ook op 11, 14 en 18 juni drie nacompetitieronden.

Verdriet 

Tja en dan het Zwolse zondagvoetbal. FC Ulu Spor kende een rampseizoen in de vierde klasse G, dat zondag eindigt in Broekland en geen vervolg krijgt. Het eerste elftal gaat komend seizoen voor een nieuwe start in de zaterdag vierde klasse. SV Zwolle zag zondag vreugde en verdriet terug op de eigen erbarmelijke grasmat. Het verloor met 0-2 van Holten, dat kampioen werd en waardoor SV Zwolle degradeerde naar de zondag vijfde klasse. Zondag is het DAVO-SV Zwolle. Voor wat het waard is.

Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 20 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 22 uur geleden
Chris Kruitbosch.
Kruitbosch wil met micromobiliteit steden duurzamer maken Partnerbijdrages 22 uur geleden