Kyra Scheggetman kwam de laatste wedstrijden vanwege een blessure niet in actie voor Berkum.
Kyra Scheggetman kwam de laatste wedstrijden vanwege een blessure niet in actie voor Berkum. Foto: Wendy Voerman

‘Ik vind dat we thuis horen in de hoofdklasse’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETAL 

Berkum Vrouwen speelt zaterdag 11 juni de eerste ronde van de nacompetitie thuis tegen IJzendijke. Als zaterdag gewonnen wordt, wachten nog twee rondes op 18 en 25 juni. De inzet is behoud van het hoofdklasserschap. “Ik vind dat we daarin thuishoren. We zijn hoofdklassewaardig”, aldus de geblesseerde Kya Scheggetman.

Berkum tankte zaterdag wat vertrouwen. Na een reeks nederlagen werd weer eens gewonnen: 2-1 tegen Heerenveense Boys. In de laatste drie wedstrijden daarvoor kreeg de ploeg van trainer Gertrude van der Sluis maar liefst twintig goals tegen. Berkum finishte uiteindelijk als elfde en voorlaatste. Er werd vijf keer gewonnen, in de maand april zelfs drie keer achter elkaar, driemaal gelijkgespeeld en veertien keer verloren.

Nu was er eindelijk weer een driepunter. “Dat zij onderaan staan en gedegradeerd zijn, maakt niet zoveel uit. Wij gaan nu met een goed gevoel de nacompetitie in. Bij Berkum staat het plezier voorop en is het iets minder prestatief dan bij Be Quick’28. Daar was ik op een gegeven moment wel een beetje het voetbalplezier verloren.”

“We willen er in alles aan doen om in de hoofdklasse te blijven. Als het niet lukt, is er geen man overboord hoor, maar we gaan met zijn allen wel voor het hoogst haalbare”, besluit de 27-jarige middenveldster, die net als nog vier of vijf andere speelsters komend seizoen niet meer voor Berkum speelt.

Lees deze week in de papieren editie van De Swollenaer meer over Scheggetman en Berkum in de Salverda Trofee-rubriek.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14